МОСВ започна спешна проверка в Национален парк "Рила"

МОСВ започна спешна проверка в Национален парк

Проверка за разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера започна днес МОСВ. Тя е по разпореждане на Върховна административна прокуратура.

Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк "Рила", след което ще посети и района на Седемте рилски езера.

Проверката по искане на прокуратурата е образувана по информация в медиите за забелязани тежки строителни машини в района на Седемте рилски езера в Национален парк "Рила".

Твърди се, че строителните дейности, осъществявани в района на езерото "Бъбрека", са незаконосъобразни.

По този повод Окръжна прокуратура – Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.

Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил в Природния парк да се осъществява строителна работа с багери.

Фирмата, извършваща дейностите, имала ли е изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности в парк "Рила", съобщиха от ВАП.

Свързани статии
Протестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт Не изхвърляйте старите си ел. уреди, общината ги извозва безплатно МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Жандармерия и полиция не "трогна" джипките на Рила, продължават да качват до лифтовете Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото Експерти предупреждават: Масовият туризъм на Седемте рилски езера съсипва природата Напук на забраната - джиповете продължават да катерят Рила Ревизоро: Язовир "Камчия" е в критично сътояние, опасността от суша е близо
Тагове
екология Рила строителство
Коментари

Още от последните новини