МОСВ стартира проверка на пристанището в Черноморец

МОСВ стартира проверка на пристанището в Черноморец - E-Burgas.com
Снимка sozopol.bg

В Общински съвет Созопол се получи отговор на писмо на председателя на местния парламент Георги Пинелов, относно дългогодишния проблем с Централния плаж на град Черноморец. Писмото е подписано от заместник - министъра Тома Белев и в него той дава указания сигналът да бъде проверен от РИОСВ-Бургас, след което данните от проверката да бъдат изпратени на заинтересованите лица.

Зам.- министърът посочва, че с писмо от 19.06.2012 г. РИОСВ-Бургас дава становище, че не е необходимо да се извършва ОВОС за инвестиционно предложение “Комплексен проект за инвестиционна инициатива- инвестиции в съществуващо рибарско пристанище гр. Черноморец, община Созопол“. Предвид, че РИОСВ-Бургас е контролен орган по спазването на заложените в решението условия, зам. министър Белеве възлага на директора на Бургаската екоинспекция  Павел Маринов да направи проверка и да извърши действия по компетентност. Възложената проверка е в отговор на писмо на председателя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов, който алармира три министерства, сред които и МОСВ, относно нарушаване на бреговата ивица, появата на свлачишни процеси и заблатяване на Централен плаж, вследствие изграждане на Пристанище- гр. Черноморец, община Созопол.

В писмата си до министъра на МОСВ Борислав Сандов, до министъра на земеделието д-р Иван Иванов и министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, Георги Пинелов апелира да бъде направена проверка по изпълнението на проекта за изграждане на пристанището, като качество на заложените дейности. Да бъде съдействано за качествени анализи, изработване на проект и финансиране на реализирането му, за да бъде възстановен плажа и да се елиминират причинените щети.

Председателят на общинския съвет Георги Пинелов се надява, че с общи усилия на държавата и местната власт проблемът с плажа на град Черноморец може да бъде решен в най- скоро време.

Свързани статии
31-годишен мъж от Черноморец потроши два автомобила (Снимки) Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава Георги Чиликов няма да води Черноморец 1919 Инспектираха плаж "Къмпинг Китен" след пожара, откриха множество нарушения (Снимки) Модернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. лева Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. Експерти ще решават бъдещето на пристанищата в Бургас и Варна Бургаското пристанище работело по световни стандарти за екология и безопасност
Тагове
черноморец пристанище мосв проверка
Коментари

Още от последните новини