Монтират светофар на "Гъбката" в Бургас

Монтират светофар на

Община Бургас съобщава, че от понеделник светофар ще регулира преминаването през кръстовището  "Богориди" - "Демокрация", до Гъбката, на входа към Морската градина. Това важи и за автомобили, и за пешеходци. В момента светофарът е в режим мигаща жълта светлина, за да привлече вниманието най-вече на шофьорите, които да свикват с нововъведението. От понеделник той ще свети вече с трите цвята - червено, жълто и зелено.

Тази година Община Бургас ремонтира бул. "Булаир" и бул. "Демокрация", по които ще мине нов маршрут на бърза автобусна линия (след завършването на "Демокрация"). Част от този проект е и светофарът до Гъбката. От една страна той ще дава по-голяма сигурност на пешеходците, за да не разчитат както сега на благоволението на шофьорите, някои от които карат разсеяно дори в тази многолюдна част на града. Но светофарът ще има и важната задача да дава предимство на автобусите от градския транспорт, за да стигат по-бързо и безконфликтно до крайната си точка.

Новата регулираща система няма да работи в тежък режим и на това място няма да се чака много. Светофарът ще има две фази - едната с приоритет за пешеходци, другата за автомобили.

Свързани статии
Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Спират един от светофарите на околовръстното за Горно Езерово Светофарът на Гъбката също става смарт Пуснаха в експлоатация ремонтирания път и светофара до "Билата" в "Изгрев" Новият светофар в "Изгрев" заработва след седмица Без светофари днес на два бургаски булеварда заради обновяване Започна ВиК-ремонтът на възлово кръстовище в "Изгрев" Затварят възлово кръстовище в "Изгрев" две седмици заради ремонт, променят и маршрута на Б1
Тагове
светофар кръстовище гъбката
Коментари

Още от последните новини