Млад мъж спасил годеницата си от горящия автобус на АМ "Струма"

Млад мъж спасил годеницата си от горящия автобус на АМ
Снимка: dosja.al

Само седем души оцеляха при трагедията на "Струма". Сред тях е двойка годеници, съобщава телевизия "Алсат", цитирана от Марица.

Става дума за Лулзим от Прешево и годеницата му Медина от Сопот, в Куманово. Те разказват, че са били на предпоследната седалка. За тяхно щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента и осъзнал какво се случва.

Той разказва, че след избухването на пожара успял да счупи страничното стъкло на автобуса, като по този начин протегнал ръка и издърпал годеницата си, която не можела да ходи, защото били счупени двата ѝ крака. Двамата са настанени в "Пирогов".

По първоначални данни в автобуса са пътували общо 52 души, 45 от които са загинали, а 7 са настанени в "Пирогов".

"До дни се очаква резултатите от ДНК експертизите да са готови, за да може със сигурност да бъдат идентифицирани жертвите при инцидента на магистрала "Струма". Установено е, че е имало взрив в автобуса, но още не са ясни причините за него", обяви по-рано днес директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите при тежкия пътнотранспортен инцидент на автомагистрала "Струма", при която десетки граждани на югозападната ни съседка загубиха живота си, а други бяха ранени. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, който пристигна днес и на място се запозна с трагедията на магистрала "Струма". Заев се срещна и със служебния премиер Стефан Янев.

Коментари

Още от последните новини