Министър Захариева: Няма как да възстановим нормалния живот през това лято

Министър Захариева: Няма как да възстановим нормалния живот през това лято  - E-Burgas.com

Разхлабване на мерките може да има само при наличието на научни данни 

Държавите са на различен етап от кризата – някои са много по-засегнати от други. Много е важно поетапното разхлабване на мерките да бъде основано на научни данни, за да не се получи обратният ефект.

Това каза външният ни министър Екатерина Захариева.

„Това е асиметрична криза. Засяга не само здравето. Вижте колко последици има. Надяваме се излизането от нея да бъде доста по-координирано", поясни Захариева.

На въпроса могат ли да разчитат държавите-членки на подкрепа от ЕС, министърът на външните работи обясни следното: „Европейската комисия реагира изключително бързо и адекватно. В рамките на седмица се промениха много правила за фондовете. Пренасочиха се средства за справяне с кризата".

Външният ни министър коментира и кандидатстването ни за чакалнята на еврозоната.„Българското правителство работи целенасочено за това. Трябваше ли да дойде такава криза, за да убедим, че е по-добре да сме в еврозоната", пита Захариева.

„Всяка държава се опитва да спаси туризма си. За съжаление, няма да възстановим нормалния живот през лятото. Призивът е да си останем в България. Студентските бригади също са отложени до 12 май. Издаването на визи е отменено засега", заключи министърът на външните работи.

Анкета
Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
Летен сезон 2020 коронавирус Екатерина Захариева студентски бригради
Коментари

Още от последните новини