Медиците минават с приоритет през КПП-тата

Медиците минават с приоритет през КПП-тата - E-Burgas.com

Медицинските специалисти също ще преминават с приоритет през всички контролно-пропускателни пунктове /КПП/ на населените места. Това се посочва в допълнение от днес към заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, издадена преди дни, в която се регламентира начинът на преминаване през КПП.

Досега с приоритет преминаваха превозните средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

В заповедта на министъра от 26 март, се посочва, през контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или на негови близки, завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес, необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия, необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

Обстоятелствата за преминаването през контролно-пропускателните пунктове се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, медицински документ, документ за самоличност, декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна.

Свързани статии
Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия Допълнителни 80 млн. лева за "бойците" на първа линия срещу ковид Онколози започнаха да лекуват пациенти с COVID-19 в Бургас Фелдшери и асистенти свалят доверието си от здравния министър Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух Бургаска лекарка стана част от глобална кампания на Viber (Видео) Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн Остър недостиг на медицински сестри, бягат заради условията на работа Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Костадин Ангелов: Медиците на първа линия имат нужда от помощ!
Тагове
медици лекари кпп
Коментари

Още от последните новини