Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките

Мария Нейкова издаде заповед за стриктно спазване на мерките - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед, съгласно която всички физически и юридически лица, които са собственици или управители на обекти от туристическия и туроператорския бранш, заведения за хранене и развлечения, както и обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, да спазват стриктно въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки на територията на област Бургас.

Освен това браншовите организации на посочените по–горе лица се задължават да информират членовете си и потребителите на предоставяните от тях услуги, както и да организират и да следят спазването на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването.

Контролът по изпълнение на настоящата заповед ще бъде осъществяван от  РЗИ Бургас, ОДМВР-Бургас и ОДБХ-Бургас.

Заповедта на областния управител е във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в област Бургас и заповедите на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите, както и във връзка с взетите решения на Областния съвет по здравеопазване и на основание Закона за здравето. Заповедта ще бъде качена на сайта на Областна администрация Бургас.

Свързани статии
Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Мария Нейкова: В Бургас работим за добра бизнес среда и нулева толерантност към корупцията И рибарите от Равда ще се сдобият с лодкостоянка Отново протест пред парламента И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Мария Нейкова посрещна гости от Беларус Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Няма да въвеждат допълнителни ковид мерки в Бургаско Бургас вече е червената зона, доц. Кунчев идва заради мерките
Тагове
мерки Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини