Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка

Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка - E-Burgas.com

По крайбрежната алея в района на голямата буна в Стария Несебър се извършва ремонт – поставя се каменна настилка. Това е пореден етап от дейностите на Община Несебър за естетизиране на пешеходната зона на старинния град. Плановете са през следващите няколко години панорамният път да бъде изцяло покрит с настилка от камък.

Ремонтът се финансират от общинския бюджет със средства, предназначени за подновяване на инфраструктурата на районите с по- интензивна туристическа натовареност.

Целта на дейностите е както чисто практична – от гледна точка на здравина и ефективност камъкът е сред най-трайните и устойчиви материали, така и естетическа – за постигане на автентичност на визията на Стария Несебър чрез синхронизация на елементите на старинните обекти и съвременната инфраструктура.

Свързани статии
Части от Несебър без вода утреЯсни са какви ще са предизвикателствата пред Обзор Нови 102 нови археологически обекта са регистрирани на територията на община НесебърРеконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия Несъгласните с рефередума в Обзор излизат на протестОбявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в НесебърВ Несебър вече ще могат да спортуват и през нощтаВятърът стовари част от покрива на блок върху улица в НесебърОбщина Несебър прие бюджет от 65,2 млн. лв. за 2021, ясни са и приоритетите
Тагове
несебър
Коментари

Още от последните новини