Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка

Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка  - E-Burgas.com

По крайбрежната алея в района на голямата буна в Стария Несебър се извършва ремонт – поставя се каменна настилка. Това е пореден етап от дейностите на Община Несебър за естетизиране на пешеходната зона на старинния град. Плановете са през следващите няколко години панорамният път да бъде изцяло покрит с настилка от камък.

Ремонтът се финансират от общинския бюджет със средства, предназначени за подновяване на инфраструктурата на районите с по- интензивна туристическа натовареност.

Целта на дейностите е както чисто практична – от гледна точка на здравина и ефективност камъкът е сред най-трайните и устойчиви материали, така и естетическа – за постигане на автентичност на визията на Стария Несебър чрез синхронизация на елементите на старинните обекти и съвременната инфраструктура.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър
Коментари

Още от последните новини