Концесионерите сами ще решават за безплатните чадъри и шезлонги по плажа

Концесионерите сами ще решават за безплатните чадъри и шезлонги по плажа - E-Burgas.com

Работи се по създаване на декларация за пътуване на собствен риск

Безплатни чадъри и шезлонги по българското Черноморие - това е една от идеите на Министерството на туризма за спасение не летния сезон, според министър Николина Ангелкова, която коментира темата пред BG On Air. Но тя подчерта, че подобно решение зависи и от самите концесионери на плажната ивица.

“Готови сме с препоръки за това как да се работи в условията на тази зараза и спазването на изискванията след извънредното положение и мерките, които следва да се приложат, така че да може да се намали опасността от разпространение на коронавируса“, казва Ангелкова.

Тук може да откриете още новини от страната!

Министърът на туризма потвърди, че се работи и по създаване на декларация за пътуване на собствен риск.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм плажове
Коментари