Комисия обследва целия участък, през който минават камионите в Айтос

Комисия обследва целия участък, през който минават камионите в Айтос - E-Burgas.com
БНТ

Комисия от експерти започна огледи на опасния участък в Айтос, където на 13-ти септември баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа с ТИР. След серия от протести на жителите на Айтос и околните села, институциите предприеха спешни мерки.

Мерките, които вече са в действие при по-голямо полицейско присъствие. Има мобилни камери на полицията, които следят за скоростта, както и мобилни кантари, които претеглят тежкотоварните камиони в Айтос.

"Вчера беше сформирана междуведомствена комисия по искане на областното пътно управление, в която беше обследван целият участък на община Айтос, от границата с община Руен до извънурбанизираната територия, до табелата на гр. Айтос. В извънурбанизираната територия е ангажимент на областното пътно управление да монтира табели", обясни за БНТ инж. Димитър Порязов, началник на ОПУ-Бургас.

Ще бъдат дублирани и два знака за преминаване от 90 към 50 км/ч скорост в населеното място. Ще бъде монтирана стационарна камера за следене на скоростта, най-вероятно ще бъдат поставени изкуствени неравности, стеснения на пътните ленти и пътната маркировка ще бъде направена наново, допълни той.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос
Тагове
Айтос камиони
Коментари