Кметове настояват за по-голяма финансова подкрепа за общините

Кметове настояват за по-голяма финансова подкрепа за общините  - E-Burgas.com

Кметове от страната настояват правителството да окаже финансова подкрепа и на общините, тъй като те също търпят загуби от Covid-кризата, пише cross.bg.

За първото тримесечие приходите от местните данъци и такси са паднали с 8 процента, а прогнозите за второто тримесечие са още по-тревожни, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„На практика нивото на публичните услуги ще се влоши. Със сигурност всички общини търпят загуби. На практика местните им приходи са снижени с цифра, която те не могат да си позволят да компенсират по друг начин. Надявам се да има някакво решение по отношение на общините и то най-вече по отношение на капиталови разходи и пътна инфраструктура", подчерта Тодор Попов.

Свързани статии
Бургаски таланти спечелиха финансиране за собствени събития Община Бургас: Въпреки натиска върху бюджета годината е финансово стабилна Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата Български компании кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ Бургаският бизнес може да кандидатства за финансова подкрепа от 30 хил.лв. до 150 хил.лв. Над 140 археологически разкопки чакат финансиране от държавата Бургас и Варна в надпревара за градска железница с европари Горанов: Общините излизат от кризата с излишък Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес Кметът Димитър Николов към рибарите: Бъдете активни, за да привлечем повече евросредства
Тагове
финанси общини подкрепа средства
Коментари

Още от последните новини