Кметове настояват за по-голяма финансова подкрепа за общините

Кметове настояват за по-голяма финансова подкрепа за общините  - E-Burgas.com

Кметове от страната настояват правителството да окаже финансова подкрепа и на общините, тъй като те също търпят загуби от Covid-кризата, пише cross.bg.

За първото тримесечие приходите от местните данъци и такси са паднали с 8 процента, а прогнозите за второто тримесечие са още по-тревожни, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„На практика нивото на публичните услуги ще се влоши. Със сигурност всички общини търпят загуби. На практика местните им приходи са снижени с цифра, която те не могат да си позволят да компенсират по друг начин. Надявам се да има някакво решение по отношение на общините и то най-вече по отношение на капиталови разходи и пътна инфраструктура", подчерта Тодор Попов.

Свързани статии
Одобрените проекти за развитие на общините достигнаха 2,1 млрд. лв. Одобриха над 2,1 млрд. лева за развитие на общините по ОП "Региони в растеж" Премиерът обсъжда с общините взаимодействието с местната власт Над 80% от българите искат контрол над евросредтсвата, но не и от правителството Министерството на туризма и общините започват обща кампания за привличане на туристи Кабинетът представя нови стимули в подкрепа на бизнеса Общината: Още има места за услугата "Асистентска подкрепа" Наливат 6,7 млрд.лв. в общините до 2027 Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините Подпомагат общините с още 30 млн.лв.
Тагове
финанси общини подкрепа средства
Коментари

Още от последните новини