Кметът на Царево се борил срещу бетонирането 9 години

Кметът на Царево се борил срещу бетонирането 9 години - E-Burgas.com

"През последните няколко години Царево се променя по начин, който много се харесва на хората. Това е едно от нещата, с които наистина се гордея. Винаги има по нещо ново, винаги има по нещо, което да привлича и да очарова местните хора и гостите. Факт е, че през последните 2 години, особено през тази, Царево е мода. И това се вижда от хората, които ни гостуват през това лято", каза в ефира на bTV кметът на община Царево Георги Лапчев.

"През последните няколко години се постарахме да създадем продукт, който да е доста по-различен от останалите. Ние сме най-морската община в държавата, с огромната брегова ивица", допълни той.

"Девет години се боря срещу бетонирането. За този период няма нито една голяма сграда с разгърната застроена площ над 10 000 кв. м, която да дразни хората. Това не означава, че животът трябва да спре. В крайна сметка сградите не се строят от слама, а от бетон", коментира кметът на Царево.

Свързани статии
След потопа по Черноморието:Какво остана след водната стихия в "Арапя" (ВИДЕО+СНИМКИ) Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево Обявиха ключови проекти в Царево за обекти от регионално значение Най-тежката мярка за мъж, обрал кметството в Резово Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец РИОСВ излседва морската вода край Синеморец
Тагове
царево георги лапчев
Коментари

Още от последните новини