Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса

Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса  - E-Burgas.com

След месец ще имаме доста повече свобода, ако нещата с вируса у нас продължат така. Вървим към разхлабване на мерките, а така ще се постигне по-добър сезон, заяви пред БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

"Наплашихме хората и когато видим дезинфекция се успокояваме. На морето има прохлада и чист въздух, и да има кашлящи няма как да дойде до нас", каза още той по темата за летния туристически сезон. 

"Истинският летен сезон ще започне на 1 юни. Ще се пътува основно с автомобил. Жените са наплашени, а те избират мястото и датата за почивката", смята проф. Рачев. 

"Май и юни е върха на градушките. Те с дребни към този момент. Смутно и динамично време ще има до края на май и в началото на юни. Градушките и гръмотевиците ще се задържат до края на месеца", разкри експертът.

"Лятото ще бъде хубаво, гарантирам го", заяви климатологът. 

"Топло и сравнително сухо лято ще имаме на Балканите", завърши проф. Георги Рачев. 

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
Летен сезон 2020 море плаж коронавирус
Коментари

Още от последните новини