Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса

Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса  - E-Burgas.com

След месец ще имаме доста повече свобода, ако нещата с вируса у нас продължат така. Вървим към разхлабване на мерките, а така ще се постигне по-добър сезон, заяви пред БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

"Наплашихме хората и когато видим дезинфекция се успокояваме. На морето има прохлада и чист въздух, и да има кашлящи няма как да дойде до нас", каза още той по темата за летния туристически сезон. 

"Истинският летен сезон ще започне на 1 юни. Ще се пътува основно с автомобил. Жените са наплашени, а те избират мястото и датата за почивката", смята проф. Рачев. 

"Май и юни е върха на градушките. Те с дребни към този момент. Смутно и динамично време ще има до края на май и в началото на юни. Градушките и гръмотевиците ще се задържат до края на месеца", разкри експертът.

"Лятото ще бъде хубаво, гарантирам го", заяви климатологът. 

"Топло и сравнително сухо лято ще имаме на Балканите", завърши проф. Георги Рачев. 

Свързани статии
След многото сигнали от граждани: Забраниха разораването на плажните ивици Министърът на транспорта: Ще построим собствен кораб за търсене и спасяване Проверяват плаж в Несебър заради издигната пясъчна дига Зам.-министър: АМ "Черно море" е със започнато проектиране и трябва да бъде изградена бързо Бургазлийка донесе медал от европейското по плажен тенис 6th Sense SPA & Sense Beauty Salon празнува 11-и рожден ден с 10% отстъпка за всички фризьорски услуги Нестандартна агитация: Кмет праща съселяни на море в Приморско, ако се ваксинират Бургас с пет представители на европейското по плажен тенис в Барселона Открийте всичко за сватбата на Grand Wedding Expo в Бургас БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните
Тагове
Летен сезон 2020 море плаж коронавирус
Коментари

Още от последните новини