Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса

Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса  - E-Burgas.com

След месец ще имаме доста повече свобода, ако нещата с вируса у нас продължат така. Вървим към разхлабване на мерките, а така ще се постигне по-добър сезон, заяви пред БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

"Наплашихме хората и когато видим дезинфекция се успокояваме. На морето има прохлада и чист въздух, и да има кашлящи няма как да дойде до нас", каза още той по темата за летния туристически сезон. 

"Истинският летен сезон ще започне на 1 юни. Ще се пътува основно с автомобил. Жените са наплашени, а те избират мястото и датата за почивката", смята проф. Рачев. 

"Май и юни е върха на градушките. Те с дребни към този момент. Смутно и динамично време ще има до края на май и в началото на юни. Градушките и гръмотевиците ще се задържат до края на месеца", разкри експертът.

"Лятото ще бъде хубаво, гарантирам го", заяви климатологът. 

"Топло и сравнително сухо лято ще имаме на Балканите", завърши проф. Георги Рачев. 

Свързани статии
Имунолог: Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет Спад на цените на почивките по морето заради пандемията За мераклиите за море зад граница: Гърция въведе нови мерки след 151 нови случая на Covid-19 195 нови случаи на коронавирус у нас, близо 300 са излекуваните Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите Германски туристи: Не ни пука за коронавируса, дезинфекцираме се вътрешно с алкохол 270 са новите заразени с коронавирус у нас Бургас осъмна със 7 нови случая на коронавирус Хотелиери: Туристическия сезон е пълен провал Спасяване на сезона? Българите масово се отказаха от почивка това лято
Тагове
Летен сезон 2020 море плаж коронавирус
Коментари

Още от последните новини