Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева

Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Влизаме в много силна подкрепа. 1,5 млрд. лева ще има за подпомагане на овладяването на кризата с цените на тока. 1,3 млрд. лева ще е помощта за електроенергията и около 200 млн. лева - за газа.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков на брифинг пред медиите след редовното правителствено заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Имаме 1,2 млрд. лева допълнителни приходи в държавата, които ще бъдат пренасочени към Народното събрание, каза Петков и посочи, че парламентът ще предлага как да бъдат разходвани.

750 млн. лева ще бъдат за добавките за пенсиите заради коронавирусната пандемия.

Министър-председателят коментира и още няколко важни теми:

Хора с досиета, които бяха обявени в медиите, няма да бъдат назначени. Това ще бъде прекратено още в началото на следващата седмица, заяви Петков, след като вчера стана ясно, че в екипа на външния министър Теодора Генчовска за съветник е назначен бившият председател на ДАНС Петко Сертов.

Всеки министър има право да предлага свои предложения за екип, след това на коалиционен съвет кандидатурите се обсъждат, каза още Петков и уточни, че назначението на Сертов е лично на Генчовска.

Относно темата за разполагането на войски на НАТО, министър-председателят каза, че тя не е разисквана на Министерски съвет нито с някои от партньорите.

Премиерът заяви, че думите на министъра на отбраната Стефан Янев по темата са лично мнение, а не формална позиция на правивителството.

Аз ясно заявих, че ще бъдем активен член на ЕС и на НАТО. Вярваме, че най-добрият начин за продължаване на политиката и на ЕС, и на НАТО в областта на източната ни граница е максимално използване на дипломатичен път. Българският интерес е да нямаме в съседство военно положение, заяви Петков и посочи: Колкото по-малко фокусът е върху военния потенциал и повече върху дипломатичния потенция, толкова по-добре за България

Свързани статии
Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години Без ток заради ремонти на електропроводи в общината, ето къде ще има смущения Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Включете се във фотоконкурса "Добре с природата" и спечелете награда Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Експерти обясниха сценариите за енергийната ни сигурност Част от Бургас осъмна без ток Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията
Тагове
кирил петков криза ток
Коментари

Още от последните новини