Километрични колони от коли на границата с Турция

Километрични колони от коли на границата с Турция   - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Опашките от коли се образуват от седмици

Между 6 и 10 часа отнема чакането на влизане в България от Турция. Колоните от автомобили се трупат от седмици, а причината е потокът от гастарбайтери, които се прибират към Западна Европа, показа NOVA.

В неделя сутринта на пункта отново има опашки от коли. Те се образуват преди и след паспортния контрол. „Това се случва, защото през август и по-точно в края му, голяма част от гастарбайтерите, които са се прибрали в Турция, се прибират към Западна Европа”, обясни началникът на ГКПП „Капитан Андреево” Емил Гочев. 

Средно през „Капитан Андреево” на денонощие преминават между 5 000 и 5 500 леки автомобила. „Тази година определено пътуващите са повече. През миналата - заради пандемията, потокът беше доста по-слаб”, обясни Гочев. 

Той уточни, че ежедневно се откриват нелегални пътници, укрити в леки автомобили и с преправени документи за самоличност.

Свързани статии
МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева Заловиха 39 килограма хероин на "Капитан Андреево" Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Стефан Янев ще инспектира границата около Малко Търново
Тагове
Турция граница Капитан Андреево
Коментари

Още от последните новини