Километрични колони от коли на границата с Турция

Километрични колони от коли на границата с Турция   - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Опашките от коли се образуват от седмици

Между 6 и 10 часа отнема чакането на влизане в България от Турция. Колоните от автомобили се трупат от седмици, а причината е потокът от гастарбайтери, които се прибират към Западна Европа, показа NOVA.

В неделя сутринта на пункта отново има опашки от коли. Те се образуват преди и след паспортния контрол. „Това се случва, защото през август и по-точно в края му, голяма част от гастарбайтерите, които са се прибрали в Турция, се прибират към Западна Европа”, обясни началникът на ГКПП „Капитан Андреево” Емил Гочев. 

Средно през „Капитан Андреево” на денонощие преминават между 5 000 и 5 500 леки автомобила. „Тази година определено пътуващите са повече. През миналата - заради пандемията, потокът беше доста по-слаб”, обясни Гочев. 

Той уточни, че ежедневно се откриват нелегални пътници, укрити в леки автомобили и с преправени документи за самоличност.

Свързани статии
Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция Засилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия Петков се срещна с Ердоган, обсъдиха и трафика по КПП-тата Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) Турция блокира Черно море за Русия Предстои разширение на ГКПП "Малко Търово" и нов туристически пункт край Резово Облекчават трафика по южната граница Мигранти се фукат с клип в "Tik-Tok" как минават границата с Турция Хванаха мъж с нелегални 22 хил. евро на "Капитан Андреево" Общи проекти с Турция за 34 млн.евро предвижда нова програма
Тагове
Турция граница Капитан Андреево
Коментари

Още от последните новини