Карнавал събира кукери, фантастични същества и филмови герои в Поморие

Карнавал събира кукери, фантастични същества и филмови герои в Поморие - E-Burgas.com
Снимка Пресцентър Община Поморие

Сирни Заговезни, известен още като Прошка, е един от най-важните празници в българския народен календар. На този ден в Поморие вече години наред се прави атрактивен карнавал с маски. "Целта на цветното събитие е не само Злото да бъде прогонено, а заедно да поканим Доброто в душите и в домовете си", коментират организаторите.

Тазгодишният бал с маски ще се състои на 26.02.2017 г. /неделя/, като шествието ще тръгне в 18.00 часа от залата на НЧ „Просвета 1888”. Всички кукери, фантастични същества, исторически личности и филмови звезди са добре дошли в читалището, съобщават още от прсцентъра на Община Поморие.

В Ахелой също ще отбележат празника подобаващо. Чановете на обикалящите шарени дружини ще звънтят през целия ден, а  от 18.30 часа в двора на ОУ „Христо Ботев” ще бъде запален и ритуалният огън.

"Остават три дни, в които всеки може да подготви своя маскараден костюм или да помогне на детето си да го стори. С настроение и артистичност вдъхнете живот на приказните си герои и дайте своя принос към феерията от звуци и цветове", призовават организаторите.

Коментари

Още от последните новини