Карантината в Бургас масово не се спазва, хората неглижират проблема

Карантината в Бургас масово не се спазва, хората неглижират проблема  - E-Burgas.com

"Ако хората не са дисциплинирани, системата ще ги дисциплинира" заяви д-р Паздеров

Най-слабото ни място остава неспазваенето на условията на карантина и продължаващото неглижиране на сериозността на проблема.  Хората, които трябва да си стоят вкъщи, често не присъстават на адресите си и изпитваме изключителни трудности в тяхното откриване.

Това заяви кметът Димитър Николов след засадениято на Общинския кризисен щаб в Бургас. 

Той допълни, че голяма част от анкетните карти на влизащите в България са попълнени с фалшиви и нечетливи адреси. Той призова в събирането на тази информация да се включи гранична полиция, за да бъде тя по-точна. 

Николов даде пример с група италианци от Северна Италия, която се е регистрирала в Бургас чрез букинг. За тях обаче нямало информация от граничните власти, а сигналът е пристигнал случайно. 

"Ако спазваме всички правила Бургас ще бъде един от градовете, в които последно ще влезе тази болест, а да се надяваме и че изобщо няма да влезе." обърна се Николов към бургазлии. 

Към думите му се присъедини и директорът на РЗИ в Бургас д-р Паздеров. Той заяви, че много от анкетните карти съзнателно или не са попълнени невярно и даде пример с пътниоци, прибивавали в Италия, но идващи директно от Австрия. Когаато те отбележат в картата си Австрия, автоматично излизат от списъка с рискови държави и не трябва да бъдат поставени под карантина. 

"Най-важното нещо хората да бъдат съзнателни дисциплинирани и отговорни. Ако не бъдат дисциплоирани, системата е затова да ги дисциплинира." заяви д-р Паздеров. 

Той похвали хората, които сами проявяват отговорност, както и многото съседи, които подават сигнали за нарушения на карантината. 

 

 

Свързани статии
Събота дойде с 1589 новозаразени у нас Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Депутат от БСП с положителна проба за COVID-19 1595 са новите случаи на коронавирус у нас, в Бургас - 41 От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини