Как да се грижим за стайните цветя през есента

Как да се грижим за стайните цветя през есента - E-Burgas.com

Време е цветята да бъдат поставени на закрито, но е важно преди това да ги оставите да се аклиматизират. Те трябва да свикнат с домашните условия, преди навън да са започнали големите студове и преди парното да е включено.

Растенията трябва да се поставят на закрито защитено място, преди да се внесат в стаята - на остъклена тераса или в антрето. Огледайте добре всяко растение и го почистете от изсъхнали листа или прецъфтели цветове. Саксиите и сандъчетата почистете старателно с четка и вода. Растенията трява да бъдат здрави - прегледайте ги за вредители, гъбички или други болести. Ако намерите такива, задъжително напръскайте с инсектицид или фунгицид.

В края на октомври и началото на ноември стайните цветя, които през лятото са се радвали на хубавото време на балкона или в градината, трябва задължително да бъдат прибрани вътре.

Светлината е най-важният фактор

Без достатъчно светлина растенията ще растат слаби и изтънени и ще бъдат уязвими на много проблеми, докато тези, които растат енергично, са винаги по-здрави и атрактивни на вид.

Количеството светлина, от което растенията се нуждаят в домашни условия, зависи от съответния вид, но като цяло идеалното място е южен или източен прозорец или близо до такъв.

Коментари

Още от последните новини