Изнесен пункт за ваксинация ще работи днес в Бургас

Изнесен пункт за ваксинация ще работи днес в Бургас - E-Burgas.com

Изнесен имунизационен пункт ще бъде разположен днес територията на магазин „Метро“ в Бургас. Той ще приема желаещи да се ваксинират с работно време от 10.00 ч. до 18.00 ч., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Пунктът работи и вчера но със слаб резултат. Според данни на единния информационен портал вчера в цялата област Бургас са били поставени едва 90 дози ваксини, което е обичайният брой за уикенда. През седмицата в редовните пунктове за ваксинация се поставят между 500 и 700 ваксини на ден.

В момента 146 018 са си поставили ваксина в област Бургас, като 74 785 са със завършен ваксинационен цикъл. Към този момент едва 18,3% са защитени от тежко протичане на коронавирус. 

 

Свързани статии
Проф. Христо Пимпирев: Ваксинирайте се срещу COVID-19, спасете живот! Слаб интерес към ваксинирането в Бургаско отчитат от Областна администрация Ето къде в страната можете да се имунизирате срещу ковид през уикенда МЗ съветва: Изчакайте около 2 седмици между ваксината срещу грип и тази срещу ковид Професор от БАН: Няма да живеем завинаги с ваксините Отново изнесени ваксинационни пунктове в страната, в Бургас е пред МЕТРО Около 60 бургазлии са си поставили трета доза ваксина, засилен е интересът сред лекарите Догодина пускат адаптирани към актуалните варианти на коронавируса ваксини Експерти препоръчват ваксинация и на деца заради делта варианта Изнесени пунктове за ваксиниране в страната, в Бургас имунизират в "Метро"
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини