Изнесен пункт за ваксинация ще работи днес в Бургас

Изнесен пункт за ваксинация ще работи днес в Бургас - E-Burgas.com

Изнесен имунизационен пункт ще бъде разположен днес територията на магазин „Метро“ в Бургас. Той ще приема желаещи да се ваксинират с работно време от 10.00 ч. до 18.00 ч., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Пунктът работи и вчера но със слаб резултат. Според данни на единния информационен портал вчера в цялата област Бургас са били поставени едва 90 дози ваксини, което е обичайният брой за уикенда. През седмицата в редовните пунктове за ваксинация се поставят между 500 и 700 ваксини на ден.

В момента 146 018 са си поставили ваксина в област Бургас, като 74 785 са със завършен ваксинационен цикъл. Към този момент едва 18,3% са защитени от тежко протичане на коронавирус. 

 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини