Искате ли да помогнете на нуждаещи се семейства преди Коледа, включете се в кампанията „Купи и дари“

Искате ли да помогнете на нуждаещи се семейства преди Коледа, включете се в кампанията „Купи и дари“ - E-Burgas.com

На 17 и 18 декември ще се проведе осмото издание на социалната инициатива

Ротаракт клуб „Бургас - Приморие“ ще организира за осма поредна година една от най-социалните инициативи под егидата на Ротари – кампанията „Купи и дари“, съобщават организаторите.

Акцията цели да събере хранителни продукти за празничната трапеза на нуждаещи се бургазлии преди най-християнския празник – Коледа. Всеки желаещ да се включи в кампанията може да закупи хранителни продукти, които да постави на специално обозначените места. Така те ще бъдат дарени на изпаднали в затруднение семейства. Изборът на бенефициентите е направен със съдействието на БЧК Бургас.

Инициативата ще се проведе на 17 и 18 декември в магазин „Метро“, където ще има десетки доброволци, както и обозначени с логото на „Купи и дари“ места в следкасовата зона за поставяне на продуктите. Тази година партньори на Ротаракт „Бургас - Приморие“ са Интеракт клуб „Бургас - Приморие“ и Ротаракт и Интеракт клуб „Бургас - Пиргос“.

„Целта ни е да зарадваме деца и възрастни в неравностойно положение като им осигурим богата празнична трапеза и спокойствие за прехраната през зимните месеци. Списъците със семейства ни предоставят нашите верни партньори и приятели от БЧК-Бургас, като изискванията ни са да бъдат многочленни, от български произход и без финансови възможности. Миналата година, успяхме да помогнем със събраните продукти на 80 семейства. По тяхна информация, разбрахме, че количеството дарена храна всяка година, им е достатъчно за поне 6 месеца“, казаха от Ротаракт клуб „Бургас - Приморие“.

„Купи и Дари" стартира през 2008 г. Идеята на проекта е пазарувайки за себе си, хората да купуват и хранителни продукти за социално слаби семейства. Препоръчителни храни са по-трайните - боб, леща, ориз, захар, макарони, юфка, пастет, лютеница, пресни зеленчуци и плодове, натурални сокове, солети, бисквити и соленки, ядки, сушени плодове, компоти, шоколади, вафли, кроасани.

Галерия
Коментари

Още от последните новини