„Индустриален и логистичен парк – Бургас“ е поредният нов партньор на Burgas Business Awards

„Индустриален и логистичен парк – Бургас“ е поредният нов партньор на Burgas Business Awards - E-Burgas.com

„Индустриален и логистичен парк – Бургас“ е поредният нов партньор на Burgas Business Awards. Компанията разполага с две отделни територии - Първа и Втора фаза,  разположени в Промишлена зона „Север“ и Промишлена зона „Юг“ на град Бургас.

Индустриален и логистичен парк – Бургас се утвърди като надежден партньор за инвеститорите, вследствие създадените благоприятни условия за развитие на бизнес от страна на Община Бургас. Той бе определен като един от ĸлючoвите индycтpиaлни пapĸoвe cъc cтpaтeгичecĸo знaчeниe зa бaлaнcиpaнoтo тepитopиaлнo paзвитиe нa cтpaнaтa.

Територията в Промишлена зона „Север“ – Първа фаза се обособи като модерна индустриална зона от съвременен тип със 100 % изградена инфраструктура. Потенциалните инвеститори получават краен „продукт“ и могат да се концентрират върху осъществяване на инвестиционните си намерения, за което получават административна подкрепа на общинско и държавно ниво.

Усилията на дружеството сега са съсредоточени в развитието на имотите от ПЗ „Юг“, които имат сериозен потенциал, предвид ключовото си разположение на международен път Е87. 

Тази територия е включена на второ място в списъка на парковете със cтpaтeгичecĸo знaчeниe зa бaлaнcиpaнoтo тepитopиaлнo paзвитиe нa cтpaнaтa, определени от Министерски съвет по предложение на „Mиниcтepcтвoтo нa иĸoнoмиĸaтa и индycтpиятa“ и „Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo“.

Списъкът има за цел да приоритизира индустриалните паркове в развитие, като зоната в Бургас е покрила всички важни критерии: демография, географско положение и инфраструктура.   

Очакванията са приоритетно насочване на инвеститори от страна на държавата с цел да се установи поне един стратегически инвеститор в областта на индустрията. В този процес много ще се разчита също на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, които развиват успешно 12 индустриални зони в страната.

Това е изключително важно не само за развитие на Втората фаза от проекта за създаване на зоната, а и за развитие на бизнеса в община Бургас, което ще я направи по-привлекателна за инвеститорите със сериозен инвестиционен интерес.

Галерия
Свързани статии
Производители на мляко и млечни продукти с номинации в Burgas Business Awards Съдърланд България отново e партньор на Burgas Business Awards „Бова Кар“ е сред основните партньори на Burgas Business Awards Ето кои ще отличават победителите във второто издание на Burgas Business Awards Един от най-големите и желани работодатели у нас е основен партньор на BURGAS BUSSINES AWARDS BURGAS BUSSINESS AWARDS вдига завесата на участниците в категорията "Търговия с автомобили"
Тагове
Burgas Bussines Awards
Коментари

Още от последните новини