И РИОСВ подхвана бутането на буни в Ахтопол, глоба до 50 хил.лв. чака нарушителя

И РИОСВ подхвана бутането на буни в Ахтопол, глоба до 50 хил.лв. чака нарушителя - E-Burgas.com

Заради сигнал за унищожени пясъчни дюни днес Регионалната екоинспекция в Бургас ще извърши проверка на плажа в Ахтопол. От община Царево са установили извършителя на нарушението, като изравняването на пясъчната ивица е преустановено.

Чрез заснемане на територията с GPS ще бъде установено дали има унищожени дюни и от какъв вид са те. Изравняването на пясъчната ивица е извършено с цел да бъдат поставени скари, по които се движат туристите.

Ако се установи нарушение, ще има наложена санкция, каза министърът на туризма Николина Ангелкова: „Ако се установи, че има разрушаване на дюните ще наложим глоба. Ние ще бъдем безкомпромисни и сме били винаги безкомпромисни по отношение на контрола. Предстои проверка и веднага след това, ако се установи, че това е дюна, както от РИОСВ съобщиха ,и че нейната цялост е нарушена, то ще бъде наложена глоба, която съгласно закона е между 10 и 50 000 лева".

Резултатите от проверката се очакват по-късно през деня./ cross.bg

Свързани статии
Започна укрепването на 20-годишно свлачище в Царево Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Ахтопол е без медицинска помощ от месец Възстановиха движението на пътя Ахтопол - Синеморец Възстановиха движението между Ахтопол и Резово, водите на Велека освободиха пътя Оранжев код в Бургаско, най-много вали в Ахтопол 19-годишен младеж загина в катастрофа край Царево, друг е ранен Протестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт Глобиха нарушителя на плаж Ахтопол-Север с 1000 лв. Кметът на Царево се борил срещу бетонирането 9 години
Тагове
буни ахтопол царево
Коментари

Още от последните новини