И РИОСВ подхвана бутането на буни в Ахтопол, глоба до 50 хил.лв. чака нарушителя

И РИОСВ подхвана бутането на буни в Ахтопол, глоба до 50 хил.лв. чака нарушителя - E-Burgas.com

Заради сигнал за унищожени пясъчни дюни днес Регионалната екоинспекция в Бургас ще извърши проверка на плажа в Ахтопол. От община Царево са установили извършителя на нарушението, като изравняването на пясъчната ивица е преустановено.

Чрез заснемане на територията с GPS ще бъде установено дали има унищожени дюни и от какъв вид са те. Изравняването на пясъчната ивица е извършено с цел да бъдат поставени скари, по които се движат туристите.

Ако се установи нарушение, ще има наложена санкция, каза министърът на туризма Николина Ангелкова: „Ако се установи, че има разрушаване на дюните ще наложим глоба. Ние ще бъдем безкомпромисни и сме били винаги безкомпромисни по отношение на контрола. Предстои проверка и веднага след това, ако се установи, че това е дюна, както от РИОСВ съобщиха ,и че нейната цялост е нарушена, то ще бъде наложена глоба, която съгласно закона е между 10 и 50 000 лева".

Резултатите от проверката се очакват по-късно през деня./ cross.bg

Свързани статии
След потопа по Черноморието:Какво остана след водната стихия в "Арапя" (ВИДЕО+СНИМКИ) Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Съдът отряза Лапчев за лодките на Корал Смерч в морето изплаши плажуващите край Ахтопол 17-годишен загина в катастрофа между Лозенец и Царево Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево Обявиха ключови проекти в Царево за обекти от регионално значение Най-тежката мярка за мъж, обрал кметството в Резово Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец
Тагове
буни ахтопол царево
Коментари

Още от последните новини