Хванаха 19-годишно момиче да шофира дрогирано в Сарафово

Хванаха 19-годишно момиче да шофира дрогирано в Сарафово - E-Burgas.com

Бургаски шофьори загубиха книжките си, отказаха да бъдат тествани за наркотици

При няколко проверки за шофиране след употреба на наркотични вещества са установени осем случая в Бургаски регион. Водачите са на възраст от 19 до 37 години, като сред тях има и младо момиче.

Трима от водачите са шофирали след употреба на канабис, двама след употреба на метамфетамин, двама водачи – на 23 и 37 години след употреба на амфетамин и метамфетамин и един водач – на 27 години от Обзор след употреба на метадон.

Водачката, установена да шофира след употреба на наркотици е на 19 години и е от село Дебелт. Тя управлявала „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, като е забелязана около 16.30 ч. на 17.11.т.г. от служители на Пето Районно управление – Бургас да отнема предимството на пешеходец в района на кръстовището на улиците „Ангел Димитров” и „Баба Тонка” в квартал Сарафово.

Тя е тествана за употреба на алкохол и наркотици (втората проба е била положителна за употреба на метамфетамин). Момичето отказало да даде кръв за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа.

В други два случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 1 269 нарушения на скоростта. От тях в 8 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 5 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 10 пешеходци, а един водач на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

Свързани статии
Петима дилъри „на топло“ при поредната акция в Бургаско Родители от Сарафово: Децата ни се страхуват да се прибират от училище заради неосветени улици! Продължава акцията срещу дилърите в Бургас, нови трима изгоряха Трима дилъри в Бургас очакват Темида след поредната акция около училищата Нова акция срещу наркодилъри в Бургаско, закопчаха 12 души 14 дилъри, обикалящи около училищата, са задържани в Бургас Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Сгащиха двама с 16 кг канабис край созополското село Зидарово (снимки) Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите Вече има задържани на протеста в София
Тагове
сарафово наркотици акция полиция
Коментари

Още от последните новини