Фурор за Бургас на футболното първенство на военните спортни клубове

Фурор за Бургас на футболното първенство на военните спортни клубове - E-Burgas.com

Изключително силно представяне за областта на финални срещи от държавното военно първенство по футбол – мъже в Сливен.

В него участваха Военните спортни клубове, членове на „Националната военна спортна федерация” за 2021 година.

Първата полуфинална среща между отборите на ВСК „Стрямци-61“ Карлово и ВМСК „Варна“ завърши с минимална победа с 1:0 за отбора от град Карлово. Във втората среща между бургаските отбори на ВСК „Транс-Логистик“ и ВСК „Атия-2007“ победител бе отбора от Атия. През третия ден в надпреварата за 3 и 4 място победителя между ВСК „Транс-Логистик“ и ВМСК Варна се определи след изпълнение на дузпи като в редовното време срещата завърши 1:1. По-точни от бялата точка бяха футболистите от Бургас, които завоюваха третата позиция, а за варненци остана четвъртото място.

Финалната среща между ВСК „Стрямци-61“ и ВСК „Атия-2007“ беше изпъстрена с много майсторски изпълнения и от двете страни като бургазлии поведоха след точен удар на гл. с-на Даниел Павлов, а след драма в последните секунди от добавеното време карловци изравниха. При лотарията на дузпите майсторски бяха спасяванията на вратаря от Атия капитан-лейтенант Пенко Димов, който отрази 2 дузпи.

По-хладнокръвни и точни се оказаха бургазлии и след дългогодишно чакане ВСК „Атия-2007“ най-накрая се окичи със златните медали. С индивидуални награди бяха отличени гл. с-на Даниел Павлов – най-добър нападател и голмайстор на турнира и капитан-лейтенант Пенко Димов – най-добър вратар.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
спорт
Коментари