Факултетът по обществено здраве и здравни грижи с невероятно представяне на Хакатон 2018 (Снимки)

Факултетът по обществено здраве и здравни грижи с невероятно представяне на Хакатон 2018 (Снимки) - E-Burgas.com

Отборът на бургаския факултет по обществено здраве и здравни грижи отнесе куп награди и получи специално признание на състезанието „Хакатон 2018“, чиято цел е да налага съвременните технологии в ежедневието на гражданите.

Идеята на мероприятието, което се проведе през уикенда в залите на ВХТИ „Проф. д-р Асен Златаров“, е сформираните екипи, които се включват в подобни събития да продължават работа по проектите си и след приключването му.

Представителите на факултета по общетсвено здраве и здравни грижи се включиха в Хакатон 2018, като показаха невероятната колаборация между медицински и компютърни специалисти и начините за преодоляване на стреса.

Това бе показано от инж. Роман Круненко, който въпреки че е завършил Московския авиационен университет и е работил 15 години като системотехник, вижда, че човекът всъщност е по-важен. „Надявам се да доживея времето, когато компютрите ще изместят човешката намеса. Програмистите са доста интересни хора, но техният живот е компютърът. Сърецето ни изпомпва кръвта само в едната посока, към мускулите на пръстите, затова физкултурата и физическите упражнения са много важни, за да се връща обратно. Важно е да намерим някъде златна среда, защото спортистите, например, те са други – професионалния спорт е доста вреден за човешкия организъм, ние не сме роботи. Всички говорят за стрес, а това е причина за 70% от заболяванията. При стрес чрез кръвта в надбъбречните жлези се впръсква адреналин и хормони, които ни променят организма. Спортът и физическите упражнения помагат за лечението на стреса, защото когато човек се движи, организмът му преработва тези хормони, които ни нанасят сериозни поражения“, споделя Роман, който е трети курс във факултета по обществено здраве и здравни грижи.

Всички участници бяха наградени с много награди, осигурени от спонсорите на мероприятието, а раздаването им бе осъществено лично от кмета на Бургас Димитър Николов и представители на общината и ВХТИ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Класирането на участниците и тази година протече в две основни категории:

Ученици:

Първо място: oтбор Brogrammers

Георги Стоянов Шавов, Калоян Росенов Терзиев, Димитър Ивайлов Дечев и Димитър Димитров Костов от ППМГ "Акад. Никола Oбрешков" с оригинална хардуерна и софтуерна разработка на килимче за танцуване Dance Box.

Второ място: oтбор DuckSoft NullPointerException

Калоян Радославов Христов, Добрин Митков Владев, Калин Кирилов Крумов, Виктория Маринова Колева и Магдалена Атанасова Стоянова от ПГЕЕ "К. Фотинов", СУ "Климент Охридски"-Варна и НУМСИ "Проф. П. Владигеров" с мобилното приложение за фитнес.

Трето място: oтбор Pizza Code

Теодор Стоянов Янков, Филип Емилов Емилов, Христин Христинов Желязков, Георги Атанасов Яръмов, Йован Атанасов Атанасов и Кирил Алексеевич Домарчев от ПГЕЕ "К. Фотинов" с разработка на приложение за физически упражнения и здравословно хранене

Раздадени бяха и специални награди на отборите:

Специална награда от ERP BG - oтбор DuckSoft NotFound

Специална награда от ScaleFocus - oтбор IndexOutOfRange

Специална награда от ScaleFocus, ERP BG и ИКТ клъстер - отбор The forest rangers

Специална награда от Кодифик, Болница Дева Мария, Иновативни системи - oтбор Untitled1

Специална награда от Технологика, Болница Дева Мария - oтбор Infra Blue

Специална награда от ERP BG, ScaleFocus - oтбор BNR

Специална награда от Bulgarian online research, ScaleFocus - oтбор MonoCode

Студенти от Университет "Проф. д-р Асен Златаров":

Първо място: oтбор Team_Focus_2

Михаил Христов Димитров, Димитър Велков Велков, Емануил Венциславов Рахнев и Емил Желязков Маринов с приложение за свързване с хора със сходни интереси - Match App.

Второ място: отбор RJTeam

Желязко Ивелинов Георгиев и Радостина Ганчева Христова с приложението SportConnect за хора със сходни интереси и спортни събития.

Трето място: oтбор GreenTeam

Ангел Веселинов Желязков, Димитър Божидаров Деляков, Желяна Йорданова Иванова, Красен Димитров Димитров, Станислав Димитров Михалев с приложение за баскетбол - BasкetPal.

Специални награди на отборите:

Специална награда от ScaleFocus - oтбор EFL

Специална награда от Мусала софт, ScaleFocus, ИКТ клъстер, Болница Дева Мария - oтбор Enigma 2.0

Галерия
Коментари

Още от последните новини