Ето го тайника, в който младеж опита да пренесе 9,2 кг марихуана в Турция (Снимки)

Ето го тайника, в който младеж опита да пренесе 9,2 кг марихуана в Турция (Снимки) - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем М.Г., на 27 г., за това, че на 16 септември 2020 г., на ГКПП – Капитан Андреево, с лек автомобил, марка БМВ, с хасковска регистрация, без надлежно разрешително направил опит да пренесе през границата на страната от България в Турция, високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 9,240 кг, на стойност 36 960 лева – престъпление по чл. 242 ал. 2 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

В акцията по разкриване на наркотичното вещество са участвали служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ и от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.

На 16 септември 2020 г., около 11 ч., на ГКПП –Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, пристигнал лек автомобил, марка БМВ, управляван от обвиняемия М.Г. Той пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Автомобилът е бил селектиран за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, са били открити 26 полиетиленови плика . Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9,240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес, 18 септември 2020 г., Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г. Разследваното по случая се извършва от разследващ митнически инспектор.

Галерия
Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Задържаха варненци с голямо количество марихуана на бензиностанция в Поморие (Снимки) Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022
Тагове
марихуана тайник капитан андреево турция
Коментари

Още от последните новини