Енергиен офис ще помага на бургазлии да кандидатсват по енергийни програми

Енергиен офис ще помага на бургазлии да кандидатсват по енергийни програми  - E-Burgas.com

В продължение на своите усилия за устойчиво развитие на град Бургас, местната администрация създава енергиен офис, чрез който да предоставя актуална информация на граждани и фирми за отворени програми, свързани с енергийна ефективност и разяснения за кандидатстване.

Запитванията може да се изпращат на e-mail [email protected], като на по- късен етап ще бъде отворен и физически офис за посещение.

Амбициите на Община Бургас са да развива концепцията на енергийния офис по модела на така наречените one- stop- shop превръщайки го в разпознаваемо място за информиране и консултации.

Офисът ще разширява обхвата на дейностите, които се предлагат, включвайки изготвяне на енергийни обследвания, консултации при избор на оптимални дейности и материали за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в зависимост от разполагаем бюджет и очаквани резултати, насоки за изграждане на малки централи за ВЕИ и други.

Енергийният офис на Община Бургас е създаден в рамките на проект ComAct (Community Tailored Actions for Energy Poverty Mitigation) финансиран по програма Horizon 2020, https://comact-project.eu/.

За допълнителна информация може да се свържете с Ивайло Трендафилов, експерт в Община Бургас, тел. 056 841193, e-mail: [email protected].

Свързани статии
Публикуваха за обсъждане проекта на насоки за саниране на жилищата Строители: С тези цени за саниране качеството ще е ниско От средата на ноември може да кандидатствате за саниране Кандидатстването за енергийно обновяване на жилищата се очаква да стартира от средата на ноември 93% от жилищните сгради у нас се нуждаят от саниране Десетокласници от цяла България могат да кандидатстват за програмисти в Бургас През ноември стартира новата програма за саниране Програмата за саниране отваря най-рано на есен Големи и малки жилищни сгради ще имат равен достъп до средствата за саниране Започва ново безплатно саниране на жилищни сгради
Тагове
саниране програми
Коментари

Още от последните новини