Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие

Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие  - E-Burgas.com
hbw.com

 Бедстваща световно защитена птица от вида Ливаден дърдавец (Crex crex) беше спасена от инспектори на РИОСВ-Бургас. Екоинспекцията нареди незабавна проверка на случая след постъпил сигнал от граждани за птица на пътното платно в Поморие. 

Установи се, че птицата е екземпляр oт вида ливаден дърдавец и е в безпомощно състояние. Прегледана е от ветеринарен лекар, не са констатирани травми и е пусната на свобода в Природозащитен център „Пода“ - Бургас.

Ливадният дърдавец е световно застрашен вид. Включен в Приложение I на Директивата за птиците. Защитен е от Закона за биологичното разнообразие.

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел? „Застъпници за природата“
Тагове
екология птици
Коментари

Още от последните новини

Светът
Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие  - E-Burgas.com

Африка