Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие

Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие  - E-Burgas.com
hbw.com

 Бедстваща световно защитена птица от вида Ливаден дърдавец (Crex crex) беше спасена от инспектори на РИОСВ-Бургас. Екоинспекцията нареди незабавна проверка на случая след постъпил сигнал от граждани за птица на пътното платно в Поморие. 

Установи се, че птицата е екземпляр oт вида ливаден дърдавец и е в безпомощно състояние. Прегледана е от ветеринарен лекар, не са констатирани травми и е пусната на свобода в Природозащитен център „Пода“ - Бургас.

Ливадният дърдавец е световно застрашен вид. Включен в Приложение I на Директивата за птиците. Защитен е от Закона за биологичното разнообразие.

Свързани статии
През лятото започват да строят инсталацията, която ще произвежда ток от боклук в Бургас По-чистият въздух в Европа може да спаси 11 000 човешки живота Созопол става по-зелен с нови екзотични дръвчета и храсти Първата клетка на депото в Братово се запълни, започва строежът на втора Обявиха класирането на кандидатите за подмяна на старите печки в Бургас Зоопарк Бургас става по-цветен и красив с 80 ароматни липи Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк "Минерални бани" Ивелина Василева отказала да бъде заместник на Ревизоро в екоминистерството
Тагове
екология птици
Коментари

Още от последните новини