Дрогираният тираджия Кольо носил пико и в портфейла си, адвокатите му не вярват на дрегера (видео)

Дрогираният тираджия Кольо носил пико и в портфейла си, адвокатите му не вярват на дрегера (видео) - E-Burgas.com

Според защитата на обвиняемия причина за катастрофата е отказ на спирачките на ТИР-а

Метамфетамин е открит в портфейла на 50-годишният Кольо Иванов, който на 11 септември помете с ТИР-а си 13 автомобила в Айтос. При инцидента загина 28-годишна жена, а други двама пострадали са с опасност за живота. Проверка с дрегер пък показа, че Кольо е употребил метамфетамин. 

Днес в Бургаския окръжен съд бе гледана мярката за неотклонение на шофьора, който бе защитаван от двамата адвокати Бойко Боев и Пламен Найденов. 

Информацията за открития в портфейла на Кольо Иванов наркотик бе подадена от прокурор Георги Чинев по време на днешните изслушвания. Той допълни, че обвиняемият има дълъг списък с нарушения на правилата за движение по пътищата в миналото си. 

От защитата пък оспориха направения на място тест с дрегер за наркотик, като настояха да бъде изчакан официална от експертизата след взетата кръвна проба. Според тяхната теза причина за катастрофата е повреда на спирачките, което също ще стане ясно след експертиза на превозното средство. Тепърва трябва да стане ясна и с каква скорост се е движил тирът-убиец, като според защитата това е с около 40 км/ч, което пък драстично се различава от първоначалните данни след катастрофата. 

"Моля да бъда пуснат под домашен арест, за да мога да се грижа за 13-годишната ми дъщеря, която трябва да изуча" заяви днес в съда Кольо Иванов, който бе целият с охлузни рани от жестоката катастрофа в петък. 

Ако бъде признат за виновен Кольо Иванов може да лежи в затвора между 5 и 20 години. 

 

Коментари

Още от последните новини