ДПС дръпна на "Демократична България" в борбата за втори мандат от Бургас

ДПС дръпна на

Осем партии щяха да влязат в парламента, ако решението се взимаше в Бургас

Расте разликата между ДПС и "Демократична България" в Бургас, сочат междинните данни на РИК при малко над 80% обработени протоколи. 

Към 13:00 часа Движението за права и свободи получава 9,60% подкрепа, което е сериозен ръст през последния един час. Резултатът на "Демократична България" пък тръгна надолу и вече е 7,73%, който е с близо 2,5% по-нисък от този в страната. 

Това почти сигурно означава, че ДПС ще получи два мандата в новия парламент в случай, че такъв бъде формиран. "Демократична България" от своя страна ще остане с един, който ще бъде за Ивайло Мирчев или за настоящия общински съветник Димитър Найденов, който е събрал голям брой преференции. 

Като изключим това разместване ситуацията в Бургас остава без особена промяна. На първо място все още е коалицията ГЕРБ-СДС с 25,55%, следвана от "Има такъв народ" с 16,04% и БСП с 13,95%. 

Над 4% са и "Изправи се! Мутри вън" с 6,06% подкрепа, ВМРО с 4,63% и "Воля-НФСБ" – 4,64 %, Последните две формации обаче почти сигурно остават извън евентуалния бъдещ парламент. 

 

ГЕРБ-СДС – 25,55 %

ИТН – 16,04 %

"БСП за България" – 13,98 %

ДПС – 9,60 %

"Демократична България" – 7,73 %

"Изправи се! Мутри вън" – 6,07 %

ВМРО – 4,63 %

"Воля-НФСБ" – 4,64 %

"Възраждане" – 2,68 %

БНО – 3,2 %

"Републиканци за България" – 1,02 %

 

Свързани статии
Тошко Йорданов и Мустафа Карадайъ останаха резервирани след срещата на ДПС и ИТН "Има такъв народ" ще разговарят днес с ДПС "Демократична България" е против правителство с участие на ДПС Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой Стари и нови лица: Запознайте се с министрите от проектокабинета "Василев" Слави Трифонов: "Има такъв народ" няма да се коалира с нито една партия "Демократична България" смаза ГЕРБ и ИТН в най-големия избирателен район Машините решили проблема с невалидните бюлетини
Тагове
Демократична България ДПС Избори 2021
Коментари

Още от последните новини