Добрият пример! Бургаски спортисти дариха кръв за УМБАЛ-Бургас

Добрият пример! Бургаски спортисти дариха кръв за УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Представители на Плувен клуб "Бриз", Волейболен клуб "Нефтохимик 2010", клуб по борба "Бургас", Женски футболен клуб- Бургас, състезатели по  Централен  полицейски клуб Карате джу джицу и пожаро- приложен спорт дариха днес кръв за  УМБАЛ . В кампанията се включи и журналистът Степан Дадурян, който е треньор в СК "Интер".

Акцията по кръводаряване е огранизирана в Спортна зала "Бойчо Брънзов". Днес ще дарят кръв 20 спортисти, като кампанията продължава на 22 и 23 април.

Инициативата е на общинската администрация и Постоянната комисия по спорт към Общински съвет- Бургас.

Акцията по кръводаряване е в отговор на призива на  ръководството на най-голямата болница в областта за набавяне  на кръв и кръвни продукти от доброволци.

Заради епидемията от Covid-19  броят на кръводарителите рязко е намалял, което налага доставки от други областни центрове.

Свързани статии
Акция по кръводаряване се провежда в много градове у нас Мисис Бургас 2018 даде старт на кръводарителската акция за Цветница Ученици от Несебър популяризират кръводаряването с личен пример В Бургас събират кръв за създаване на лечебна плазма Расте броят на кръводарителите в УМБАЛ-Бургас УМБАЛ Бургас и БЧК отличиха заслужили кръводарители Треньори от школите и родители дариха кръв за бургаската болница 40 спортисти дариха кръв за бургаската болница Още спортни клубове в Бургас се включват в акцията по кръводаряване Служители на бургаската прокуратута откликнаха на призива на УМБАЛ-Бургас и дариха кръв
Тагове
кръводаряване
Коментари