Дезинфекциран и маркиран островът откри сезон 2020 (Снимки)

Дезинфекциран и маркиран островът откри сезон 2020 (Снимки) - E-Burgas.com

Любимото място на всички бургазлии и гости на града - остров Света Анастасия, прие днес своите първи посетители. 40 пасажери се качиха на борда на едноименното корабче за първия за тази година курс до острова.

Пътниците бяха редуцирани наполовина в съответствие с всички необходими противоепидемични мерки. Една част от тях бяха в каютата, а останалите на палубата. Преди това и по време на пътуването, корабчето бе цялостно дезинфекцирано, а местата за сядане бяха маркирани със специални стикери за спазване на дистанцията. Пасажерите се качваха от едната стълба на горната палуба и слизаха от другата.

"Още преди няколко седмици Община Бургас започна подготовката на корабчето и острова за посещения. Създадохме организация, при която всички места, които ще бъдат отворени за туристи да имат индивидуален алгоритъм за безопасност, за да бъдат гостите ни спокойни и да знаят, че са на сигурно място. Такъв алгоритъм има за корабчето и за острова, който е с тристепенна защита за туристите - предварителна дезинфекция, стикери, обозначаващи отстоянието на местата за сядане и служители, които да регулират потоците от хора, за да няма струпване на едно място", сподели заместник-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Остров Света Анастасия посрещна гостите си при определени мерки за сигурност. Музеят все още е затворен, но посетителите имаха възможност да запалят свещичка в църквата "Успение Богородично", да посетят Лекарната и масите на открито на ресторант "100 години назад", както и всички открити пространства. Гостите влизаха по един и с предпазни маски в закритите помещения. На всеки обект имаше дезинфектанти и предпазни средства като маски и ръкавици за еднократна употреба.

За улеснение на посетителите всички пътеки и места за отмора на острова бяха маркирани с необходимите стикери за спазване на задължителното отстояние от 2 метра между посетителите.

След като кораб Анастасия акостира на началната си точна - Магазия 1, палубите, стълбите и каютата на катамарана бяха щателно дезинфекцирани преди втория за деня курс до острова.

Желаещите да се запишат за пътуване до остров Света Анастасия през този уикенд /9 и 10 май/, задължително трябва да направят предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 09:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: [email protected], като е необходимо пътуването да се заяви най-късно до 17:00 часа на предходния ден. Билет могат да се закупят на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на "Магазия 1".

Важно е да се знае, че предвид динамично променящите се метеорологични условия, желаещите трябва да се уверят предварително, че кораб "Анастасия" ще извършва плавания до острова на тел.: 0882 004 124.

Галерия
Свързани статии
Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг Старт на зимния сезон в Банско В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата
Тагове
остров туристи сезон
Коментари

Още от последните новини