ДАНС разпитва служители в МОСВ за боклука от Италия

ДАНС разпитва служители в МОСВ за боклука от Италия  - E-Burgas.com

Това дали има задържани за 24 часа, ще ясно до края на деня. Това каза пред журналисти Иван Гешев – главен прокурор на Република България, по повод специализираната акция в Перник, пише Блиц. 

"Не съм имал среща с областния управител на Перник, проведох среща с кмета на града. Очакват се сериозни резултати от тази акция“, допълни още Иван Гешев.

„Подробни изявления ще даде специализираната прокуратура, където ще бъдете запознати с всички подробности на досъдебното производство. На територията на Перник и София се провежда досъдебно производство, свързано с водната криза в Перник. Действията се провеждат от следователи от специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ.

В МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР, във връзка с разпределената от мен проверка касаеща различните разрешителни режими за боклук внос от Италия “, заяви главният прокурор.

„Планът предвижда до утре да се разпитат над 30 лица“, каза Иван Гешев.

Главният прокурор отбеляза, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за спецакцията. „Не ми е работа да го уведомявам. Най-вероятно той е запознат“, допълни още Гешев.

Коментари

Още от последните новини