Д-р Спиридонова: Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните

Д-р Спиридонова: Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните - E-Burgas.com

"Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните хора. Увеличаваме непрекъснато леглата в болниците, товарим безкрайно много лекарите и сестрите, които са в тежък бърнаут синдром. Проантиваксърското поведение трябва да бъде коригирано и да наклоним везните към ваксинираните пациенти", заяви д-р Цветелина Спиридонова от пазарджишката болница "Хигия".

По думите ѝ е обидно и страшно, че неваксинирането се е превърнало в национална черта. 

"Биологията на коронавируса ни води на мисълта, че не можем да сме спокойни дори при леки позитивни тенденции. Намаляването на новоположителните пациенти не означава, че сме излезли от вълната. Трябва да ускорим темпа на ваксинация и да останем нащрек със спазване на мерките", подчерта д-р Спиридонова за БНР.

Според нея смъртността ще започне да спада през следващата седмица. Тя смята, че решението за вземането на резултатите за антителата като показател за издаване на "зелен сертификат" е манипулативно.

"Всичко, което ни се случва, е тест за обществото ни как сме подготвени и на екстремни мерки в условията на война, защото ние сме в биологична война. Факт е, че децата са разпространители на инфекцията. Идентифицирането на децата - носители е важен момент. Привърженик съм на това децата да се тестват", каза още д-р Спиридонова.

Свързани статии
Ето къде ще работят изнесените пунктове за ваксиниране през уикенда Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Ето къде може да се ваксинирате днес и утре 30 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните Опашки за ваксинация в Бургас: Желаещите за бустер са в пъти вече от тези за първа игла Над 300 души се ваксинираха в дежурните кабинети в област Бургас вчера 5524 са новите случаи у нас, над 35 хил. души са се ваксинирали Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Желаещи мога да се ваксинират и на 1 януари, ето къде
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини