Д-р Спиридонова: Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните

Д-р Спиридонова: Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните - E-Burgas.com

"Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните хора. Увеличаваме непрекъснато леглата в болниците, товарим безкрайно много лекарите и сестрите, които са в тежък бърнаут синдром. Проантиваксърското поведение трябва да бъде коригирано и да наклоним везните към ваксинираните пациенти", заяви д-р Цветелина Спиридонова от пазарджишката болница "Хигия".

По думите ѝ е обидно и страшно, че неваксинирането се е превърнало в национална черта. 

"Биологията на коронавируса ни води на мисълта, че не можем да сме спокойни дори при леки позитивни тенденции. Намаляването на новоположителните пациенти не означава, че сме излезли от вълната. Трябва да ускорим темпа на ваксинация и да останем нащрек със спазване на мерките", подчерта д-р Спиридонова за БНР.

Според нея смъртността ще започне да спада през следващата седмица. Тя смята, че решението за вземането на резултатите за антителата като показател за издаване на "зелен сертификат" е манипулативно.

"Всичко, което ни се случва, е тест за обществото ни как сме подготвени и на екстремни мерки в условията на война, защото ние сме в биологична война. Факт е, че децата са разпространители на инфекцията. Идентифицирането на децата - носители е важен момент. Привърженик съм на това децата да се тестват", каза още д-р Спиридонова.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини