Бургазлийка в потрес! От прясното мляко на детето й изплува хлебарка

Бургазлийка в потрес! От прясното мляко на детето й изплува хлебарка - E-Burgas.com
20141031.cvajmcnlxh Хлебарка изплува от прясното мляко за детенцето на бургазлийка. Жената е категорична, че и за миг не е оставяла кутията отворена и не е възможно хлебарката да е влязла след отварянето, съобщава topnovini.bg."НАПРАВО СЪМ ПОТРЕСЕНА!!!! ЕТО ТОВА ИЗЛЕЗЕ ОТ ВЪТРЕШНОСТТА НА КУТИЯ ПРЯСНО МЛЯКО "ВЕРЕЯ"!!!! Лошото е, че преди това детето ми е консумирало мляко от същата кутия...... В шок съм!!!!", пише младата майка във Фейсбук. 

Ани Х. купила млякото от кварталния магазин преди два дни, разказа тя. Редовно приготвяла на детето си мляко с какао. Вчера започнала да готви вечеря и докато приготвяла сос за ястието, буболечката изпаднала в тигана, а жената останала шокирана от видяното. Категорична е, че ще сигнализира всички компетентни органи.

Шефът на бургаската Агенция по безопасност на храните д-р Петър Пачев обясни, че жената е в пълното си право да подаде сигнал. Той гарантира, че инспекторите вземат под внимание всички жалби от граждани и съответно ги проверяват. Стоката трябва да бъде придружена с касова бележка като доказателство от къде и кога е закупена при подаването на сигнала. Контролният орган има ангажимент да уведоми фирмата, от чийто продукт се оплаква потребителят.

Според д-р Пачев обаче в конкретния случай вероятността да се докаже, че хлебарката в действителност е била в кутията с прясно мляко преди разпечатването й, е почти нулева. Касае се за фирма със железен контрол на качеството и е трудно доказуемо твърдението на Ани Х. В случаи като този винаги остава съмнение, че може да има някакъв вид манипулация, дори и грешка от страна на потребителя, тъй като кутията вече е разпечатана. Това обаче няма как да се докаже със сигурност. Ако например говорим за прозрачна опакова, чиято цялост не е нарушена, то тогава може да има по-голяма сигурност в твърдението.

Ани от своя страна е категорична, че не е поставила нарочно буболечката. До момента тя винаги се е доверявала на въпросната марка и никога не е имала каквито и да било оплаквания.

Маркетинг мениджърът на млечната компания Йолита Ботева. Тя заяви, че е невъзможно насекомото да попадне в кутията от прясно мляко. „Всеки, който познава процеса ни, знае, че това няма как да стане”, каза Ботева. Тя обаче е категорична, че при получаване на сигнал мигновено се реагира и той се проверява. В рамките на няколко години компанията е получавала подобни сигнали, които обаче са се оказвали неверни, дори злонамерени.

На практика е невъзможно да се докаже как хлебарката се е озовала в прясното мляко, а голямата въпросителната за качеството на храните, които слагаме на трапезата си, остава.  Източник:  topnovini.bg
Коментари

Още от последните новини