Бургазлии могат да разгледат и покарат различни електромобили през уикенда (СНИМКИ)

Бургазлии могат да разгледат и покарат различни електромобили през уикенда (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Идеята е да превърнем тех шоуто в традиция за Бургас, разкри кметът на общината Димитър Николов

Кметът на община Бургас Димитър Николов откри специалното тех шоу за електромобили, което ще остане край морето до края на уикенда. Изложението е позиционирано до плувния комплекс „Парк Арена ОЗК“ и посетителите ще могат да видят, тестват безплатно и получат задълбочена информация от различните производители на електромобили.

Бургас също е представен на тех шоуто чрез компанията „Вромос“, които също произвеждат такъв тип превозни средства от няколко години.

„Първата крачка беше да сложим станция в района на новия плувен комплекс. Радостен съм, че всички компании откликнаха и дойдоха да презентират своите електромобили, тротинетки и всичко, което се движи на ток. По този начин се спестява енергия и се работи за чиста околна среда, която е приоритет за община Бургас“, заяви кметът Димитър Николов, като добави, че има желание тех шоуто да се превърне в традиция край морето.

Основателят на форумът за електромобили eCars Мартин Хаджистойков сподели, че организацията за събитието е станала изключително бързо. „Има различни електромобили от различни компании, различни станции и софтуерни компании, соларни системи, по-малки електромобили. Тук са много производители. В Бургас имате общински електромобили, надявам се да се увеличат и в цялата страна. Всичките коли са дошли на път, което показва, че вече спокойно може да се придвижваме изцяло с електромобили, но все още има много работа“, коментира Хаджистойков.

Специално за Бургас бе показана и зарядна станция под формата на морски фар.

Изложението ще продължи до 19 май, като негов организатор е eCars със съдействието на община Бургас и основен партньор Медийна група „Ивент Мениджмънт“.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини