Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици

Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици  - E-Burgas.com

Кметът ще ги зарадва с извънредни награди

"Дългогодишните упорити инвестиции в образованието на Бургас започнаха да се възвръщат. При постигнатите резултати от националните матури тази година изпреварваме всички останали градове, като пред нас е единствено София! Изключително съм горд с резултатите, постигнати от бургаските ученици. Те нямаше да станат факт без усилията на техните учители, които въпреки трудното положение, в което ни постави кризата с КОВИД - 19, доказаха високия си професионализъм. Този успех е и техен!", заяви днес кметът Димитър Николов.

В тазгодишните матури бургаските зрелостници са със 103 пълни шестици. 49 от тях са на ученици от ПМГ, Немската гимназия - 18, Английската гимназия - 13, ГРЕ "Г.С. Раковски" - 4, ПГЧЕ "Васил Левски" - 3, Търговска гимназия - 3, Строителния техникум - 1. Тоест пълни отличници са излъчили 7 бургаски училища.

Постигнатите резултати в така наречената втора матура поставят ППМГ "Акад. Никола Обрешков" на пето място сред всички училища в страната, непосредствено след четирите най-елитни софийски гимназии.

На задължителната матура по български език и литература бургаската НЕГ "Гьоте" е на седмо място в страната.

Градът ни може да се похвали и с изумителния индивидуален успех на Петър Петров Чонгов от ПМГ. Той се е явил на три матури - математика, физика и астрономия, български език и литература. Петър Чонгов има пълни шестици и на трите изпита.

Това не е всичко! Още 6 бургаски ученици имат по две пълни шестици от две матури - 4 от ПМГ и 2 от Немската гимназия.

"Другата седмица ще наградим Петър Чонгов с 2000 лева премия за великолепното представяне, шестимата двойни отличници с по 1000 лева, а останалите отличници ще получат грамоти. Горд съм с цялостния успех на Бургас и с оценките на всички ученици. Вярвам, че оттук-нататък ще сме все така", каза още кметът Димитър Николов. 

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
матури ученици училище образование абитуриенти
Коментари

Още от последните новини