Бургаските тракийци не могат да се явят сами на избори, удрят рамо на „Възраждане“

Бургаските тракийци не могат да се явят сами на избори, удрят рамо на „Възраждане“ - E-Burgas.com

Бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I“ няма да се яви самостоятелно на избори като отделна политическа партия, но за сметка на това се припознава във ПП „Възраждане“. Всъщност решението е национално и е съгласувано и взето след общо решение и на другите формации в страната, споделиха на пресконференция днес представители на дружеството.  

„През годините установихме, че във всички съществуващи земеделски организации у нас, не се спазват прословутите 25 принципа на Александър Стамболийски. Проведохме учредителен конгрес, появиха се пречеки от съюза на левите земеделци и в момента сме в такава ситуация, че не можем да се регистрираме официално като партия и да се явим сами на изборите“, заяви Спас Тенев от хасковското дружество, който е и председател на контролната комисия.

В крайна сметка организацията ще удари рамо на изборите на ПП „Възраждане“, тъй като те били най-близо до техните разбирания. „Не се насочваме към други партии, които се самоопределят като носители на новото или пък тези, които се определят като партии на статуквото, защото според земеделската идеология политическите партии са отживели времето си още преди 100 години“, споделят още от „Екзарх Антим I“.

Свързани статии
Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите "Закрила на детето" към политиците: Винмавайте с правата на децата по време на кампаниите си Започна предизборната кампания 9363 ще са секциите в страната с машинно гласуване Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео)
Тагове
дружество възраждане избори коалиции
Коментари

Още от последните новини