Бургаските тракийци не могат да се явят сами на избори, удрят рамо на „Възраждане“

Бургаските тракийци не могат да се явят сами на избори, удрят рамо на „Възраждане“ - E-Burgas.com

Бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I“ няма да се яви самостоятелно на избори като отделна политическа партия, но за сметка на това се припознава във ПП „Възраждане“. Всъщност решението е национално и е съгласувано и взето след общо решение и на другите формации в страната, споделиха на пресконференция днес представители на дружеството.  

„През годините установихме, че във всички съществуващи земеделски организации у нас, не се спазват прословутите 25 принципа на Александър Стамболийски. Проведохме учредителен конгрес, появиха се пречеки от съюза на левите земеделци и в момента сме в такава ситуация, че не можем да се регистрираме официално като партия и да се явим сами на изборите“, заяви Спас Тенев от хасковското дружество, който е и председател на контролната комисия.

В крайна сметка организацията ще удари рамо на изборите на ПП „Възраждане“, тъй като те били най-близо до техните разбирания. „Не се насочваме към други партии, които се самоопределят като носители на новото или пък тези, които се определят като партии на статуквото, защото според земеделската идеология политическите партии са отживели времето си още преди 100 години“, споделят още от „Екзарх Антим I“.

Свързани статии
Проверяваме номера и адреса на избирателната ни секция онлайн или със SMS ЦИК купува нови 1500 машини за 6,5 млн. лв. Областните управители на среща при премиера заради изборите Областният управител Мария Нейкова: Нужни са информационна кампания и обучение за машинното гласуване Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции Партиите в Бургас не постигнаха съгласие за местната РИК Стефан Манов, ЦИК: Това, което няма по света, е смесване на хартия и машини Объркаха ли се борците на статуквото: Избраха единодушно предложения от ГЕРБ за шеф на ЦИК Гимнастика: БСП върна мандата. Следващите избори ще са на 11 юли Любен Дилов-син: Статутът на рибарското селище „Ченгене скеле“ ще е мой приоритет в парламента
Тагове
дружество възраждане избори коалиции
Коментари

Още от последните новини