Бургаските тракийци не могат да се явят сами на избори, удрят рамо на „Възраждане“

Бургаските тракийци не могат да се явят сами на избори, удрят рамо на „Възраждане“ - E-Burgas.com

Бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I“ няма да се яви самостоятелно на избори като отделна политическа партия, но за сметка на това се припознава във ПП „Възраждане“. Всъщност решението е национално и е съгласувано и взето след общо решение и на другите формации в страната, споделиха на пресконференция днес представители на дружеството.  

„През годините установихме, че във всички съществуващи земеделски организации у нас, не се спазват прословутите 25 принципа на Александър Стамболийски. Проведохме учредителен конгрес, появиха се пречеки от съюза на левите земеделци и в момента сме в такава ситуация, че не можем да се регистрираме официално като партия и да се явим сами на изборите“, заяви Спас Тенев от хасковското дружество, който е и председател на контролната комисия.

В крайна сметка организацията ще удари рамо на изборите на ПП „Възраждане“, тъй като те били най-близо до техните разбирания. „Не се насочваме към други партии, които се самоопределят като носители на новото или пък тези, които се определят като партии на статуквото, защото според земеделската идеология политическите партии са отживели времето си още преди 100 години“, споделят още от „Екзарх Антим I“.

Свързани статии
Бургазлии организират подписка за надземен паркинг във "Възраждане" Отново ден за размисъл При 42.85% обработени протоколи: ПП - 25.97%, ГЕРБ - 21.42%, Николай Хаджигенов хареса Кирил Петков за премиер Бургас на път да проспи изборния ден, гласовете за президент повече от тези за НС Борисов гласувал за промяна на промяната Малко Търново, Приморско и Царево най-активни на вота в Бургаско 550 образувани преписки за изборни нарушения Ден за рзмисъл е, в сила са някои ограничения МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини
Тагове
дружество възраждане избори коалиции
Коментари

Още от последните новини