Бургас за пример: И други градове ще събират боклука чрез автоматизирана система

Бургас за пример: И други градове ще събират боклука чрез автоматизирана система  - E-Burgas.com

Въвеждат нов и модерен начин за събиране на боклука у нас. Това ще става с контейнери, които се отварят с карта и крак от шофьора на камиона. По този начин няма да е необходимо други хора да бутат кофата. Методът вече се използва в Бургас.

Това е изцяло автоматизирана система по италианска технология. Има кран, който е с лазерно насочване на главата. Шофьорът има два монитора и джойстик, с който хваща контейнера. Системата е въведена само в някои части на Бургас, защото има труднодостъпни улици. За новите контейнери ще могат да се използват и специални карти, които ще отчитат колко боклук сме изхвърлили. Това ще стане, ако у нас се промени законът и данъкът започне да се определя според количеството изхвърлен отпадък. Готови сме и за това, заяви в ефира на NOVA Сукияс Кариджибашян, ръководител "внедряване" на проекта. По думите му вече има няколко случая на посегателство. Най-често това са бездомни хора. Знаем в какво положение са, каним ги на работа. Опитваме се да говорим с тях и да ги разберем, допълни Кариджибашян.

Свързани статии
Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища Отварят пункт в Созопол за опасни битови отпадъци Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра Видеокамери ще следят за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Бургас, солени глоби чакат нарушителите Поощряват бургазлиите събиращи отпадъците разделно Три общини в Бургаско продължават проект за разделно събиране на отпадъци През лятото започват да строят инсталацията, която ще произвежда ток от боклук в Бургас Обвинените в аферата с боклука вече са 10 Първата клетка на депото в Братово се запълни, започва строежът на втора Отново отварят центровете за разделно събиране на отпадъци
Тагове
боклук кираджибашян отпадъци
Коментари

Още от последните новини