Бургас за пример: И други градове ще събират боклука чрез автоматизирана система

Бургас за пример: И други градове ще събират боклука чрез автоматизирана система  - E-Burgas.com

Въвеждат нов и модерен начин за събиране на боклука у нас. Това ще става с контейнери, които се отварят с карта и крак от шофьора на камиона. По този начин няма да е необходимо други хора да бутат кофата. Методът вече се използва в Бургас.

Това е изцяло автоматизирана система по италианска технология. Има кран, който е с лазерно насочване на главата. Шофьорът има два монитора и джойстик, с който хваща контейнера. Системата е въведена само в някои части на Бургас, защото има труднодостъпни улици. За новите контейнери ще могат да се използват и специални карти, които ще отчитат колко боклук сме изхвърлили. Това ще стане, ако у нас се промени законът и данъкът започне да се определя според количеството изхвърлен отпадък. Готови сме и за това, заяви в ефира на NOVA Сукияс Кариджибашян, ръководител "внедряване" на проекта. По думите му вече има няколко случая на посегателство. Най-често това са бездомни хора. Знаем в какво положение са, каним ги на работа. Опитваме се да говорим с тях и да ги разберем, допълни Кариджибашян.

Свързани статии
Нова инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас Близо 300 тона боклук събрани в област Бургас за "Да изчистим България заедно" Обществено обсъждане за управление на отпадъците организират в Бургас Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда! Сред първенците в ЕС сме по скалдиран боклук, застрашена ли е екосистемата? Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци Деца събраха над 840 литра пластмасови отпадъци от плажа в Сарафово
Тагове
боклук кираджибашян отпадъци
Коментари

Още от последните новини