Бургас сред областите с екстремален риск от пожари

Бургас сред областите с екстремален риск от пожари - E-Burgas.com

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии в 8 области в страната за днес. Предупреждението важи за областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, показа БНТ.

При екстремален индекс метеоролозите предупреждават за възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

При такъв индекс пожарите са трудни за овладяване, а действията по гасенето се ограничават само по фланговете на пожара.

Свързани статии
Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Огромна опасност от пожари заради жегата Засилват мерките срещу пожари в паркове и резервати у нас И полицията се включи в гасенето на пожарите в страната Военни продължават да се борят с пламъците над Югово Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово И дъждът не можа да угаси пожарът над Югово Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Военни и вертолет на ВСС продължават борбата с пламъците в Родопите Екстремален индекс за пожари в 20 области у нас
Тагове
пожари
Коментари