Бургас ще повишава зелената енергия в региона

Бургас ще повишава зелената енергия в региона  - E-Burgas.com

До 32% да се повиши делът на електроенергията от възобновяеми източници и биогорива до 2030 година на територията на община Бургас. Това е стратегията на местната администрация, която е разработила краткосрочна и дългосрочна програма за изпълнението на тази цел.

Двата стратегически документа са разработени в съответствие с националната и европейската стратегическа уредба и ще бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет.

В дългосрочен план е предвидено да се работи по няколко приоритета, сред които е ефективното оползотворяване на възобновяемите енергийни ресурси в общинския и жилищния сграден фонд.

Предвижда се още да бъде повишена осведомеността сред населението и бизнеса и да се провежда политика за привличане на инвестиции за изграждане на възобновяеми енергийни източници на територията на общината.

За реализирането на поставените цели е предвидено да се осигурят необходимите условия за ефективно планиране, прилагане на мониторинг и пълноценно оползотворяване на енергията от възобновяемите източници.

След като програмите бъдат приети от Общинския съвет, те ще бъдат публикувани на интернет страницата на Община Бургас.

Свързани статии
Съобщение на Община Бургас ОБЩИНА БУРГАС З А П О В Е Д № 1569/23.05.2023 г. Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде В Несебър започват нов еко проект край Кошарица
Тагове
зелена енергия еко община
Коментари

Още от последните новини