„Бургас бус“ тъпче пътници в малки маршрутки на междуградските линии

„Бургас бус“ тъпче пътници в малки маршрутки на междуградските линии   - E-Burgas.com

Вече втора седмица пътници по няколко направления на междуградските линии , свързващи община Бургас, с другите населени места, са принудени да пътуват едва ли не един върху друг в малки маршрутни микробуси, алармират наши читатели. И ако линиите бяха редовни , а не редуцирани до минимум, това вероятно нямаше да е толкова непоносимо. С удължаването на дистанционното обучение  на учениците обаче, се въведоха промени и в разписанията на Бургас бус  и в самите средства за транспорт, жалват се още хората.

Те не само, че се притесняват за здравето си като пътуват един до друг, без каквото и да е отстояние, докато ежедневно се тръби за спазване на мерки и „зелени коридори“ в пандемичнте условия, но и са принудени да чакат с часове по студените гари, за да отидат на работа.

„За новото разписание научихме от шофьорите. Също от тях научихме, че ако някой е с абонаментна карта на „Бургас бус“, може да я завери към другия превозвач, но за тази цел трябва да уцели три часовото му работно време в друго населено място, за да ползва услугите му, които общинският спира да изпълнява, въпреки че сме си платили месечните карти. Положението е абсурдно!“, допълват гневно хората.

Направихме проверка в сайта на общинския превозвач, но там липсва актуална информация, вместо това в едно изречение се призовава да се търси такава от ръководител движение или с фирмата, като се посочва един мобилен и един стационарен телефон - едно лице за контакт за всички осем общини в областта...

Пътниците настояват за промени, както в разписанията, така и в превозните средства и призовават за бързи мерки, в които здравето им да не е поставено на риск.

Свързани статии
Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Фелдшери и асистенти свалят доверието си от здравния министър 80% спад на пътници очаква летище Бургас Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година 130 000 деца са обхванати от Националната програма за профилактика на оралното здраве Личният лекар ще издава направление за PCR тест от ноември Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Три кивита на ден могат да смъкнат кръвното Случаите на сърдечна недостатъчност в Бургаско нарастнали по време на пандемията Дупка от недостиг на 30 хиляди мед сестри зее в здравната ни система
Тагове
Бургас бус разписание пътници здраве
Коментари

Още от последните новини