„Бургас бус“ тъпче пътници в малки маршрутки на междуградските линии

„Бургас бус“ тъпче пътници в малки маршрутки на междуградските линии   - E-Burgas.com

Вече втора седмица пътници по няколко направления на междуградските линии , свързващи община Бургас, с другите населени места, са принудени да пътуват едва ли не един върху друг в малки маршрутни микробуси, алармират наши читатели. И ако линиите бяха редовни , а не редуцирани до минимум, това вероятно нямаше да е толкова непоносимо. С удължаването на дистанционното обучение  на учениците обаче, се въведоха промени и в разписанията на Бургас бус  и в самите средства за транспорт, жалват се още хората.

Те не само, че се притесняват за здравето си като пътуват един до друг, без каквото и да е отстояние, докато ежедневно се тръби за спазване на мерки и „зелени коридори“ в пандемичнте условия, но и са принудени да чакат с часове по студените гари, за да отидат на работа.

„За новото разписание научихме от шофьорите. Също от тях научихме, че ако някой е с абонаментна карта на „Бургас бус“, може да я завери към другия превозвач, но за тази цел трябва да уцели три часовото му работно време в друго населено място, за да ползва услугите му, които общинският спира да изпълнява, въпреки че сме си платили месечните карти. Положението е абсурдно!“, допълват гневно хората.

Направихме проверка в сайта на общинския превозвач, но там липсва актуална информация, вместо това в едно изречение се призовава да се търси такава от ръководител движение или с фирмата, като се посочва един мобилен и един стационарен телефон - едно лице за контакт за всички осем общини в областта...

Пътниците настояват за промени, както в разписанията, така и в превозните средства и призовават за бързи мерки, в които здравето им да не е поставено на риск.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Българите на първо място по разходи за здраве в ЕС Започна безплатна профилактична кампания срещу остеопороза в Бургас 70% от хората със психични проблеми в България не получават грижа Масово се влошава психичното здраве на българина И Испания премахва ковид сертификата за пътници от ЕС Предвиждат е-здравеопазване и унивесритетско обучение на парамедиците Наблюдения на неврохирурзи: В Бургас расте височинният травматизъм Ето какво е разписанието на автобусите в Бургас утре Ето как ще се движат автобусите на градския транспорт по празниците
Тагове
Бургас бус разписание пътници здраве
Коментари

Още от последните новини