Броени дни делят Бургас от премиерата на "Коприна" - българското участие в световната Театралната Олимпиада

Броени дни делят Бургас от премиерата на

Многократно награждаваната постановка на ДТ Пловдив е с режисьор Диана Добрева

На 6 октомври 2023 г. (петък) от 19,30 ч. в Културен дом НХК, Бургас ще посрещне "Коприна". Многократно награждаваната постановка на Драматичен театър-Пловдив  има три "Аскеер"-а, един "Икар" и е българското участие в най-голямото театрално събитие в света – Театралната Олимпиада. Морският град е едва третият, в който ще бъде поставена творбата по романа на Алесандро Барико, адаптирана за сцена от Александър Секулов. Режисьор е Диана Добрева.   

"Коприна" е изключително впечатляващ спектакъл, в който всеки детайл е изпипан до съвършенство - сценография, костюми, видео дизайн, музика, саунд дизайн, които подкрепят пълнокръвно изключителната актьорска игра на цяла плеяда актьори. Резултатът е разкошно представление, от което не можеш да откъснеш очи. Представянето му в Бургас е като част от афиша на VI Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, с организатор Гранд хотел и СПА Приморец.

Сюжетът, поделен между Франция и Япония, разказва за търговецът на копринени буби Ерве и безименна японска девойка, с която той безмълвно споделя сърцето си и по която тихо копнее. Някъде привидно в периферията, е съпругата му, която посреща с отворени обятия пътешественика обратно у дома. Колко велика може да бъде истинската обич и саможертва всъщност, тежат ли културните различия или пък се "привличат", какво се случва, когато "западняците" нарушат вековната изолация на Япония – заповядайте да откриете отговорите на тези и още много въпроси, поставени от финия и деликатен минималистичен роман и на сцената.  

Билетите са в продажба на каса „Часовника“. 
За повече информация и резервации: 0894898098 Маруся Русева /Арт ателие/.
 

Галерия
Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
Приморец
Коментари

Още от последните новини