Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари

Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари  - E-Burgas.com

Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията. Това заяви премиерът Бойко Борисов, докато беше на инспекция в Разлог и Добринище. С него са министърът на образованието Красимир Вълчев, евродепутатът Андрей Новаков и кметът на Разлог Красимир Герчев. Борисов провери ремонта на Професионалната гимназия по Механизация на селското стопанство, където се обучават 240 деца.

В региона той се срещна с преподаватели от местните училища и детски градини. Борисов уточни, че тази година 2,4 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в сектор образование, като 1,4 млрд. от тях са предвидени за увеличение на учителските заплати.

„България се движи по сравнително невероятно либерален начин. Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Те са с пълен „локдаун“ и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари – може някои, ама кои ще видят, мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. През това време правим училища, детски градини, строим, хората работят. Сега, ако е живот и здраве, 31 да ги пуснем да учат и големите – много добре“, допълни премиерът, цитиран от bTV.
 

Свързани статии
Едва 30% от учителите са имунизирани, малко над 20% са преболедували ковид По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали Кои са най-богатите политици у нас? Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Онлайн училище при 10% заразени ученици Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали Учебната година започва присъствено Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Без изненада: ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи ИТН Одобриха допълнителни средства за безплатно море за учениците
Тагове
училище ученици бойко борисов
Коментари

Още от последните новини