Борисов: Първи в изпитанията бяха "Астра Зенека", затова поръчахме от тях

Борисов: Първи в изпитанията бяха

Когато обсъждахме колко и от кои ваксини да се вземат, първи в изпитванията бяха "Астра Зенека". Ние затова веднага поръчахме от тях. След това излязоха "Модерна", "Пфайзер" и "Джонсън и Джонсън". Това заяви пред БГНЕС премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин е на посещение в Кюстендилско.

Имаме уверения, че до сряда ще минат всички тестове. Дотогава не плащаме. Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата, каза Борисов.

България винаги е водила много мирна политика, но на територията на ЕС могат да се поставят ваксини, одобрени само от Европейската агенция по лекарствата. Затова в Чехия парламентът не разреши, в Словакия министърът на здравеопазването си подаде оставката заради руската и китайската ваксина. Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата, посочи още Борисов. Ако сега руската ваксина, за която са подадени документите, бъде одобрена, и я разрешат, ние ще вземем и от нея, който желае да си я постави, каза още Борисов.

Свързани статии
602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха Бойко Борисов: С чест можем да кажем, че сме приключили и тертата вълна Още четвърт милион ваксини "Пфайзер" пристигнаха у нас Влизането у нас по три начина от 1 май Още 136 хиляди дози "Пфайзер" пристигат в понеделник Д-р Аспарух Илиев: Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК У нас нямало нито един случай на тромбоза след Астра Зенека Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юни Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас
Тагове
бойко борисов ваксини астра зенека
Коментари

Още от последните новини