Борисов: Първи в изпитанията бяха "Астра Зенека", затова поръчахме от тях

Борисов: Първи в изпитанията бяха

Когато обсъждахме колко и от кои ваксини да се вземат, първи в изпитванията бяха "Астра Зенека". Ние затова веднага поръчахме от тях. След това излязоха "Модерна", "Пфайзер" и "Джонсън и Джонсън". Това заяви пред БГНЕС премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин е на посещение в Кюстендилско.

Имаме уверения, че до сряда ще минат всички тестове. Дотогава не плащаме. Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата, каза Борисов.

България винаги е водила много мирна политика, но на територията на ЕС могат да се поставят ваксини, одобрени само от Европейската агенция по лекарствата. Затова в Чехия парламентът не разреши, в Словакия министърът на здравеопазването си подаде оставката заради руската и китайската ваксина. Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата, посочи още Борисов. Ако сега руската ваксина, за която са подадени документите, бъде одобрена, и я разрешат, ние ще вземем и от нея, който желае да си я постави, каза още Борисов.

Свързани статии
Над 53% от лекарите у нас са ваксинирани Отварят пунктове за ваксиниране в Слънчев бряг и Несебър Бургаски лекар е поставил най-много ковид ваксини у нас Богдан Кирилов: Няма да се стигне до масово изхвърляне на ваксини Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Борисов след разпита: Давах сведения за сигнали от 2009 година, че някой нещо чул, че някой ще го го ям Борисов се явява на разпит в МВР, ще бъде ли задържан? Борисов бил извикан за разпит заради заплаха за убийство на бизнесмен? Рашков: Не знам за никаква изпратена призовка до Бойко Борисов Борисов: Рашков ми прати призовка да се явя в четвъртък, дано изляза жив
Тагове
бойко борисов ваксини астра зенека
Коментари

Още от последните новини