Борисов: От вчера до днес има пет облекчения на мерките

Борисов: От вчера до днес има пет облекчения на мерките - E-Burgas.com

От вчера до днес има 5 облекчения, защото ми омръзна да слушам как някъде облекчавали мерките. България е от страните, която, да не кажа първа, въведе мерки за ограничаване на коронавируса и понеже бяха навременни, до днес успявахме да държим бавно увеличаване на заболелите.

Петте облекчения са: отварянето на пазарите, свободното влизане и излизане от София, разрешената имунизация на бебетата, женските консултации и плановите операции.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг, цитиран от БНТ. 

Това, което в Словения и Германия говорят, ние не сме го забранявали. В Словения облекчиха строителството, ние никакво строителство не сме забранявали", каза още премиерът.

Той уточни, че в България ходенето по улицата не е ограничено. Няма вечерен час. Никой не пресира хората.

"Някои даже решиха, че могат да нарушат елементарната карантина - да се разхождат из страната и да създадат куп неприятности за себе си и за колегите, които обработваха документите", каза премиерът.

Свързани статии
270 са новите заразени с коронавирус у нас Бургас осъмна със 7 нови случая на коронавирус Нов запис с гласа на Борисов, нарече Радев "прост летец" и "тъпанар" (аудио) 270 нови случаи на коронавирус у нас Пак скок на новозаразените с коронавирус у нас 29 милиарда евро за България от ЕС за следващите седем години Рекорден ръст на новозаразените в света Един случай на коронавирус в Бургас, 298 в страната Борисов се надява на споразумение в Брюксел Правителството обсъжда три варианта, един от тях е оставка
Тагове
Бойко Борисов коронавирус ограничителни мерки
Коментари

Още от последните новини