Богдан Кирилов: У нас не се поставят ваксини с изтекъл срок на годност

Богдан Кирилов: У нас не се поставят ваксини с изтекъл срок на годност - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Европейската агенция е препоръчала да се удължи срока на ваксината на "Пфайзер" на 9 месеца като това е валидно за всички партиди, произведени след първи юни. Това заяви на брифинг Богдан Кирилов, изпълнителен директор на агенцията по лекарствата.

Всички ваксини, които в момента се прилагат у нас, са със срок на годност, одобрен в кратката характеристика, допълни той.

Председателят на изпълнителната агенция по лекарствата посочи, че в следващите месеци се очаква да има промяна в срока на годност и в условията на съхранение и на другите ваксини срещу COVID-19, тъй като производителите събират нова информация.

Свързани статии
СЗО: Задължителните ваксини трябва да бъдат абсолютно крайна мярка Проф. Кюркчиев: Бих препоръчал третата доза на всеки Ето къде можете да се ваксинирате срещу ковид в страната Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си Над 19 500 са се ваксинирали вчера, 2 681 са новозаразените Одобриха ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 години в ЕС Ваксинационен пункт в Созопол ще работи днес и утре В Австрия затвор при отказ от ваксина Над 12 хиляди деца в България са напълно ваксинирани срещу ковид Д-р Спиридонова: Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини