Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас

Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Потърпевшата жена от Несебър вече е по-добре, но ще продължи да търси правата си, подала е официална жалба

Без наказания и санкции за случай на върнат от болници COV1D пациент. Това е резултатът от проверката на казуса, при който жена от Несебър беше разкарвана до Бургас, Поморие и обратно до дома й заради липса на свободно легло.

"Ние звъняхме на всички болници за нейния случай и никъде няма свободни легла. Кажете какво правим, кажете какво да направя и ще го направя! Хеликоптер ли да искам, де да знам, на Бойко Борисов ли да звъня?, коментира Тодор Мавраков в репортаж на bTV.

Телефонният запис отпреди 25 дни показва лабиринта, в който близки на болен с коронавирус влизат, докато се опитват да намерят легло за него в болница.

"Обадих се на 112, хората казаха ще дойдем, ще я видим, но случаят е неизвестен и дойдоха и я прибраха, но разбрах, че не е имало места да я приемат", обясни д-р Маргарита Ташева, личен лекар на пациента.

Според информацията от Спешна помощ - свободни места няма, от РЗИ тогава казват, че в обласпа има поне 60 налични легла. Проверка трябваше да изясни кое е вярното.

Тя вече е приключила. В документите пише, че няколко болници отговарят, че няма свободни легла. Едно от лечебните заведения обявява едно свободно място, но при пристигането на линейката то вече е заето от друг пациент. Първата болница по пътя на спешните медици е в Поморие.

"Беше върнат, да, това е, защото в отделението работи една сестра и един лекар - всичко, не на смяна, всичко", казва Христина Атанасова, гл. медицинска сестра МБАЛ - Поморие.
Сега отделението е преструктурирано с двама доброволци и леглата вече са 10. Пациентката вече е по-добре, пожела да запази анонимност, но е подала официална жалба и ще продължи да търси правата си.

 

Свързани статии
Още един пациент издъхнал в новото ковид отделение в Пловдив докато го размотавали между болници Общината закупува 10 кислородни концентратори за УМБАЛ-Бургас Онколози започнаха да лекуват пациенти с COVID-19 в Бургас Хандбалистите от Несебър оглавиха "Б" група след победи в Бургас Разследват инцидент с негодна храна в училище в Равда Линейка обедини общините Несебър и Бяла Лекар и пациент от Бургас станаха герои в национална кампания за Сърдечната недостатъчност (Видео) Каракачанов: 18 са военните в болница с коронавирус Баскетболистите на Несебър записаха втора победа в баскетболното първенство От днес пред всяка болница пункт за прегледи за COVID-19
Тагове
несебър пациент болница
Коментари

Още от последните новини