Басейнът във Ветрен ще се пълни с минерална вода от местното находище

Басейнът във Ветрен ще се пълни с минерална вода от местното находище - E-Burgas.com

Община Бургас осигури възможност басейнът в спортния комплекс в квартал „Ветрен“ да се пълни с минерална вода от местното находище. Това се прави за първи път, което дава допълнителна възможност на бургазлии да се възползват от лечебните свойства на едно от природните богатства в региона.

В момента съоръжението се подготвя за активния сезон като се подменят увредени плочки, извършва се почистване и профилактика на обслужващите инсталации.

Минералната вода от изворите във „Ветрен“ е с температура 37 градуса. Докато стигне до басейна тя ще се охлажда до 27 – 30 градуса. С вода от минералните извори се снабдяват двата профилакториума във „Ветрен“, както и чешмичките при ТК „Акве калиде“.

Очаква се басейнът да отвори врати за посетители към 10 юни. В момента се подготвя за отваряне и плувният басейн при Експоцентър „Флора“. Тази година той ще започне да работи по-рано от обичайното, като предвидената дата за началото на сезона е 28 май. Една от причините за това е предстоящото Държавно първенство по водна топка, което ще се проведе на плувния комплекс.

Галерия
Свързани статии
Съобщение от община Бургас Протест в Бургас заради блудство с малолетен Плувци ветереани от цяла България идват на пореден турнир в "Парк Арена ОЗК" След общественото обсъждане в Банево: Градят инфраструктура около квартала Отложиха общественото обсъждане във Ветрен Провеждат обществено обсъждане за новата схема на движение във Ветрен Басейнова дирекция: Липса на кислород е довело да измирането на рибата край Черноморец Бургаският квартал Ветрен чукна век Затварят басейна на Флората заради подготвката на Цанко Цанков Автобус и две леки коли се блъснаха между Бургас и Ветрен (Снимки)
Тагове
ветрен басейн
Коментари

Още от последните новини