Басейнът във Ветрен ще се пълни с минерална вода от местното находище

Басейнът във Ветрен ще се пълни с минерална вода от местното находище - E-Burgas.com

Община Бургас осигури възможност басейнът в спортния комплекс в квартал „Ветрен“ да се пълни с минерална вода от местното находище. Това се прави за първи път, което дава допълнителна възможност на бургазлии да се възползват от лечебните свойства на едно от природните богатства в региона.

В момента съоръжението се подготвя за активния сезон като се подменят увредени плочки, извършва се почистване и профилактика на обслужващите инсталации.

Минералната вода от изворите във „Ветрен“ е с температура 37 градуса. Докато стигне до басейна тя ще се охлажда до 27 – 30 градуса. С вода от минералните извори се снабдяват двата профилакториума във „Ветрен“, както и чешмичките при ТК „Акве калиде“.

Очаква се басейнът да отвори врати за посетители към 10 юни. В момента се подготвя за отваряне и плувният басейн при Експоцентър „Флора“. Тази година той ще започне да работи по-рано от обичайното, като предвидената дата за началото на сезона е 28 май. Една от причините за това е предстоящото Държавно първенство по водна топка, което ще се проведе на плувния комплекс.

Галерия
Свързани статии
Ситроен блъсна възрастна жена на пешеходна пътека във Ветрен Започнаха първите занимания във вода за бебета в Бургас (Видео) Започва суперфинала по водна топка в Бургас, "Черноморец" е сред фаворитите Съобщение от община Бургас Протест в Бургас заради блудство с малолетен Плувци ветереани от цяла България идват на пореден турнир в "Парк Арена ОЗК" След общественото обсъждане в Банево: Градят инфраструктура около квартала Отложиха общественото обсъждане във Ветрен Провеждат обществено обсъждане за новата схема на движение във Ветрен Басейнова дирекция: Липса на кислород е довело да измирането на рибата край Черноморец
Тагове
ветрен басейн
Коментари

Още от последните новини