Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират

Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират - E-Burgas.com

За съжаление, зимният сезон наистина беше тежък, почти опустошителен, с изключително малко посещения от чужденци. Това коментира по БНТ Павлина Илиева от Асоциация "Бъдеще за туризма".

За предстоящия пролетно/летен сезон тя заяви: Нашият успех за сезона върви единствено с ваксинация и ваксинационен план, иначе няма никакъв шанс. Допълни, че все по-често се поставят условия за ваксинация от страна на чуждестранните партньори, а от друга страна желанието на бранша е служителите също да бъдат ваксинирани.

За вътрешните екскурзии и пакети в страната, които се възстановяват от 1 март, няма да има изисквания за PCR тест, обясни Илиева. Ще има съответни правила за най-голяма сигурност при работа, допълни тя.

Нашето желание е да отпадне изискването за PCR тест на тези, които вече са ваксинирани, да отпадне. Дали това ще се случи, зависи от медицинската експертиза, каза още Илиева.

Свързани статии
Министър Балтова: Летните туристи са се увеличили с 83% Над 53% от лекарите у нас са ваксинирани Отварят пунктове за ваксиниране в Слънчев бряг и Несебър Румънци спасили сезона у нас през юни Бургаски лекар е поставил най-много ковид ваксини у нас Богдан Кирилов: Няма да се стигне до масово изхвърляне на ваксини Туристи от Румъния, Полша и Израел дошли на море край Бургас през май Над 800 хиляди българи са със завършен цикъл на ваксинация Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Малко над 100 хил. души са ваксинирани в област Бургас, половината с две дози
Тагове
сезон лято туристи ваксини
Коментари

Още от последните новини