Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират

Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират - E-Burgas.com

За съжаление, зимният сезон наистина беше тежък, почти опустошителен, с изключително малко посещения от чужденци. Това коментира по БНТ Павлина Илиева от Асоциация "Бъдеще за туризма".

За предстоящия пролетно/летен сезон тя заяви: Нашият успех за сезона върви единствено с ваксинация и ваксинационен план, иначе няма никакъв шанс. Допълни, че все по-често се поставят условия за ваксинация от страна на чуждестранните партньори, а от друга страна желанието на бранша е служителите също да бъдат ваксинирани.

За вътрешните екскурзии и пакети в страната, които се възстановяват от 1 март, няма да има изисквания за PCR тест, обясни Илиева. Ще има съответни правила за най-голяма сигурност при работа, допълни тя.

Нашето желание е да отпадне изискването за PCR тест на тези, които вече са ваксинирани, да отпадне. Дали това ще се случи, зависи от медицинската експертиза, каза още Илиева.

Свързани статии
Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Туристическият ни бранш: Много изоставаме от съседите, не сме активни! Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юни Милион и половина българи планират море по нашето Черноморие Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас Изтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спада Ръст на ваксинираните след включването на личните лекари в процеса Северното Черноморие посреща първи туристи по Великден Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра Над 9000 мотористи от цялата страна откриват новия мотосезон
Тагове
сезон лято туристи ваксини
Коментари

Още от последните новини